Arapi dolaze

503

Piše: Jusuf Trbić

              Od kako je Aleksandar Vučić doveo Arape u Srbiju, pobratimio se s njima i obećao da će i njihove pare uskoro stići, interes za svekoliku saradnju s arapskim svijetom u stalnom je porastu. Nedavno je i građanin Milorad Dodik, zaposlen privremeno na radnom mjestu predsjednika jednog od dva entiteta u Bosni i Hercegovini, objavio dugo čuvanu tajnu : u Bosnu ( a možda i Hercegovinu) dolazi pola miliona Arapa. Sve sa šatorima i kamilama. Doduše, šatori im neće trebati, jer je već rezervisano 30.000 stanova samo u Sarajevu, stanovi su prazni i čekaju buduće stanare, biće ih najmanje 100.000. Kuvajt plaća. Nije šala, trećina od ukupnog broja stanova koje ima Sarajevo! A tek ostali predjeli lijepe naše Džamahirije! Ako ti Arapi ne pretvore Sarajevo u muslimanski grad, neće niko. Imaće posla Dodikov ministar u Vladi BiH Sredoje Nović, koji je zadužen za useljenike i davanje državljanstva. Dodik je ponosno otkrio Blicu ( u petak 1. novembra) da na tome rade, kako je rekao, «određeni pojedinci», sa Bakirom Izetbegovićem na čelu. Bakir na čelu određenih pojedinaca – kako to gordo zvuči! I ti pojedinci, ali ne svako za sebe, nego zajedno, već su doveli 50.000 raznih Arapa, eto ih širom Federacije, pošto je dotična Federacija gori dio BiH, pa je treba pojačati. Gdje god kreneš po toj, da izvinite na izrazu, Federaciji, udariš na Arapina, il on udari na tebe. U Dodikovom vilajetu još ih nema, čak ni vehabije ne dolaze, stao turizam, pa Dodik ozbiljno razmišlja da sebe proglasi za sultana, i da tako privuče braću Arape i društvo. Ili bar njihove pare. Ali, to neće ići lako, boje se ljudi doći, čuli su da je  ratoboran  Dodik, taj Srbin bez granica, šamara lijevo i desno, bije i Srbe, a kako neće ostale, ko zna šta sve može učiniti. U intervjuu Blicu on kaže da je upozoravao Srbiju, al džabe, kad je ono Erdogan izjavio da je Sarajevo Turska, a Turska Sarajevo, niko u Beogradu ni da bekne. Turcima malo bilo što im se general Mladić onako junački osvetio, pobivši osam hiljada Srebreničana, pa još izazivaju. Zato je, on, Dodik morao uzeti stvar u svoje ruke. «  Mi se već pet godina ovde tučemo s Turskom i njihovom politikom», rekao je Blicu, u jednom dahu. Jebote, pljunuti Karađorđe, kad je bio mali!

preuzmi (1)

         Uplašio je čak i Amerikance. Otjerao im ambasadora. Pa kaže Blicu : «Uostalom, danas je činjenica da je Milorad Dodik predsednik, a Mun više nije ambasador.» Bogami, dobro je i prošao, taj Mun. Od sad će znati s kim se može zajebavati.

U nezadrživom proljevu mozga Dodik  otkriva da postoji detaljan plan dolaska razularenih Arapa, ali u tom planu nema profesora i ljekara koje bi on, Dodik, vjerovatno odmah zaposlio na neodređeno vrijeme, već sve sama fukara, « najniži sloj arapskog sveta». Njih pola miliona, a šta će tek biti kad dovedu i te svoje hareme, poznato je da svi Arapi imaju hareme. Možda će čak zvati  i naše žene da im popune te hareme, Bože sačuvaj, dosta nam je onoga Sulejmana, zbog koga žene u Srbiji masovno uzdišu i govore: «Vidi onih Turaca!»! Ti Arapi  možda ni svoje kamile nemaju, pa ćemo im morati nabaviti mi, a gdje danas naći tolike kamile na ovoj skupoći? Doduše, to možda i nije loše, te kamile. Ako na svakog Arapina, i malog i velikog, dođe makar po jedna kamila, to ti je, brale, poveliko krdo, pa bismo mogli zaposliti naše seljake u Semberiji i Posavini, ionako se samo nešto bune i dangube, ko da im je Dodik kriv što pšenica ne uspijeva, a krave daju malo mlijeka. Tako bi Srbi preuzeli kamile, a Bošnjaci Arape, Hrvati bi mogli preuzeti njihovu naftu, svi Arapi imaju naftu, Čović se u to razumije, i mirna Bosna!

Samo, ni ti Arapi nisu baš uljudni, valjaće ih prevaspitati. Tolike stanove kupili u Sarajevu, a ni jedan u Banjoj Luci. Pa, za koga prave zgrade Dodikovi kumovi, pogotovo onaj Stanković? Moraju i oni zaraditi koji petro dolar i prehraniti djecu. Prodaće Dodo neukim Arapima brda oko Višegrada, doline kod Foče, uvale kod Doboja, brojne izvore nafte oko Nevesinja, prodaće im fini planinski vazduh s Majevice i drinske talase kod Zvornika, aerodrome u Trebinju i Bijeljini, auto-strade oko Laktaša, avione i kamione, i Ivu Andrića, zajedno s Kusturicom, prodaće im kompletan SDS plus Mladena Ivanića, sve je na prodaju i sve ima cijenu, osim Pere Simića i Rajka Vasića, njih neće  niko da kupi.

Samo nek pare teku i fotelja se ne ljulja, inšalah!