Dodik u panici

163

Tadić u prednosti: Izrevoltirani Dodik raspustio svoj izborni štab

Milorad Dodik, predsjednički kandidat vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP RS, danas je raspustio svoj Izborni štab, pošto je kulminiralo njegovo nezadovoljstvo lošim rezultatima koje je taj štab postigao tokom predizborne kampanje, objavio je na svom blogu Slobodan Vasković, pozivajući se na izvore iz vrha SNSD-a.

Bijesan, Dodik je vikao na članove svog Izbornog štaba i sve ih istjerao vani, osim Zorana Tegeltije. Nakon toga, formirao je novi Izborni štab.

Dodik se na takav korak, neubičajen u jeku predizborne kampanje, odlučio zbog toga što prema posljednjem istraživanju javnog mnijenja, koje je sproveo sam SNSD, Dodikov protivikandidat Ognjen Tadić iz Saveza za promjene ima prednost od 4,3 procenta u odnosu na njega i to među onim biračima koji će sigurno izaći na izbore. U ukupnom uzorku Tadić ima prednost od 4,2 posto.

Uz to, istraživanje je pokazalo da Tadić ima tendenciju rasta, a Dodik tendenciju pada.

Ovo je već drugi potres u Dodikovom Izbornom štabu. Prije petnaestak dana, Dodik je otpustio marketinški tim agencije „Watchout“ iz Beograda, čiji je vlasnik Tomo R. Babović.

Razlaz sa Dodikovim Izbornim štabom, Babović je u marketinškim krugovima kratko prokomentarisao riječima: „Sa tim ljudima je nemoguće raditi“.

„Watchout“ je, visokoprofesionalna agencija, koja je 2014. godine vodila predizbornu kampanju Ivici Dačiću, a prethodno i Borisu Tadiću. Ova agencija radila je bilborde za Dodika i SNSD, ali je Dodik prekinuo saradnju prije nego što su bilbordi bili završeni. Zato onako tužno izgledaju.

Babović je još tražio da se spotovi SNSD-a emituju na BN TV, što su u Dodikovom Izbornom štabu odbili, objavljeno je na blogu Slobodana Vaskovića.

 

(Bportal.ba)