DODIKOVA LAKRDIJA
bajka o priručnim političkim sredstvima
ili
KO PJEVA ZLO NE MISLI

* * *

Pjeva Mile Borcima SDSOVCIMA

Piše: Atif Kujundžić

Sve sebi kažem, neću više o pisati Miloradu Dodiku. Dosadio je i Bogu i ljudima sa svojim nasiljem, neukusom, glupostima i bezobrazlukom, nebeskom ambicjama. Kao da čekamo, da kraj dođe sam. I, možda je to tu negdje, njegovom zaslugom. Sve mislimo dosta je, ali, on je neiscrpan. Stalno ima nove ideje, mada radi iste stvari.

Dodik je to onaj Stari.

Na Manjači se odavno dešava svašta, još prije rata 1992. – 1995. godine, a od tada – pogotovo. Svako malo ja fešta, ja korida, ja vojna vježba, ja koncetracioni logor, ocjenjivanje brzine vjetra, etc. Ali uvijek sve dobro organizirano i osmišljeno.

Jučer se dogodila KRUNA svih događanja na Manjači.

Prema riječima Ognjena Tadića – kandidata Srpske Demokratske Stranke za Predsjednika entiteta Republika Srpska, događao se skup Boračke Organizacije Republika Srpska koja se konačno ratosiljala Dodikovog Pulena Ćurguza i izabrala svoga čovjeka, ali istovremeno i skup Srpske Demokratske Stranke koja je analizirala predizborne rezultate koji između ostaloga ističu prednost Ognjena Tadića za nekih potencijalnih 6-7% glasova biračkog tijela.

I,

svako radi svoje, sve po redu i Zakonu. Na kraju veselje. Vele ljudi, što god smo uradili sebi smo, pa hajde da nazdravimo.

I Milorad Dodik tu, pa dohvati mikrofon i poče da pjeva kao u najbolja vremena. A njegova omiljena Televizija BN sve snima.

Ognjen Tadić reče da tako loš i smiješan, loše otpjevan repertoar nije nikada ranije čuo. A pjevanje je doživo kao Predsjednikovu radost zbog predizbornog uspjeha Srpske Demokratske Stranke i Ognjena Tadića osobno, pa u mikrofon Televizije BN – nasmijan, iskreno zahvali.

Međutim,

kako stvar ne može ostati na veselju i pjesmi, jer valja i kolo zaigrat i otići kući, Ognjen Tadić iskoristi priliku i prisustvo Miloradu Dodiku omiljene Televizije BN da zahvali za Predsjednikov zabavni program Srpskoj Demokratskoj Stranci i da Milorada Dodika, “ako je muško i ako nije kukakvica kao što je dokazano bio” pozove na:

“TV DUEL”.

PADE RIJEČ KAO SJEKIRA U PANJ.

NEMA VIŠE TRT-VRT-MRT-DRT.

Tako se jedna samo Dodiku slična lakrdijaška zgoda, ozbiljno završila. Jer sa Ognjenom Tadićem se može samo ozbiljno razgovarat, pa makar to bilo i poslije deset godina totalitarne režimske vladavine Milorada Dodika.

Nadajmo se da će nastavak biti istovjetan Sretan. Predlažemo humorističku epizodu.