Ovogodišnje “Ljetne večeri” u Janji biće održane tokom ove sedmice, i biće kraćeg trajanja nego inače, zbog posljedica katastrofalnih poplava, i zbog bajramskih praznika i svečanosti otvaranja džamija u Janji i Bijeljini. To je rečeno i na današnjoj konferenciji za štampu, koja je održana u prostorijama “ Preporoda” u Bijeljini.

Publika u Janji moći će večeras, 4. avgusta, da uživa u velikom koncertu ilahija, kasida i folklornog stvaralaštva, a na ljetnoj bini Doma kulture nastupiće domaćini iz BKUD “Mula Alija Sadiković” i gosti iz Orašja, Gornjeg Vakufa i Kalesije. Narednog dana počinje niz od četiri javne tribine, promocijom posljednjeg knjige Asima Osmanbašića “Fotomonografija Janje”. Srijeda je rezarvisana za gostovanje Udruženja logoraša Brčko Distrikta i promociju knjige “Sedam krugova pakla”, autora Muhameda Mujkića, hroničara zločina u Brčko Distriktu. U četvrtak je promocija još jedne knjige “Islam i slobodno tržište”, autora Admira Čavalića i Dženana Smajića.

Kao i svake godine do sada i ove godine će biti prikazan jedan dokumentarni film iz kolekcije Halida Rifatbegovića. Ove godine to je film “Švicarski recept za boisanski uspjeh”. Uz proekciju ovog filma će biti promovisama i knjiga Uzeira Bukvića “Kad svici utihnu”.

Sve tribune će kao i do sada biti održane u biblioteci “Preporoda” sa početkom u 20.00 sati.