Moj odgovor Dodiku

98

Gordana Katana svim “miloradima dodicima”: Nisam stalak za mikrofon, ni stenograf i nikada to neću biti!

Piše: Gordana Katana

Novinarka Oslobođenja Gordana Katana je na Facebooku odgovorila na vulgarne i nacionalističke komentare koje joj je uputio predsjednik RS-a Milorad Dodik tokom konferencije za novinare u Banjoj Luci, poručivši da ona “nije stalak za mikrofon, ni stenograf”, te da to nikada neće biti.

“Biti novinar znači iz dana u dan kritički propitivati stvarnost. Ne lagati. Postavljati pitanja, tražiti odgovore. U ime svih onih koji nemaju privilegiju javne riječi. U BiH pogotovo. Zbog ubijenih, prognanih, prevarenih, gladnih, zbog Srebrenice, Tomašice, Kazana… Put je to kojim se teže ide. Koji sam sama odabrala i nikada nisam požalila”, navela je Gordana Katana u svom komentaru na Facebooku, te dodala:

“Naravno onima koji lažu, kradu i koji to čine navodno u ime svog naroda, etnosa, ljudi poput mene se ne sviđaju. Mi smo, mada je teško povjerovati da takvi imaju savjest, makar onaj sitni crv koji nagriza njihovo samozadovoljstvo, onaj kamičak u cipeli koji žulja. I jedini odgovor na to su uvrede, pogrde, prijetnje. Jer to je jedini jezik kojim umiju govoriti. Ja nisam stalak za mikrofon. Ni stenograf. I nikada neću to biti. Eto to je moj odgovor svim miloradima dodicima, sviđalo im se to ili ne”, zaključila je Katana.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske i SNSD-a je jučer tokom konferencije za štampu iznio niz optužbi i uvreda na novinarku Oslobođenja iz Banje Luke Gordanu Katanu zbog postavljenih pitanja o zbivanjima u njegovoj stranci, kao i izbjegavanju trogodišnje zatvorske kazne i bijegu iz Republike Srpske Mileta Radišića.

Također, Dodik je dodao da je otkazao institucijama RS-a da uzimaju Oslobođenje.

(oslobodjenje.ba)