RTRS se pretvorila u ratno-huškački medijski stroj! Zašto svi šute?!

PTPC se pretvorila u ratno-huškački medijski stroj! Već mjesecima ta televizija, čiji se program očigledno uređuje u Dodikovom kabinetu, širi neviđenu mržnju prema svim “neprijateljima režima”- opoziciji, njenim liderima – ali ono što nas posebno mora zabrinuti jeste kontinuirano propagandističko širenje mržnje prema Bošnjacima po uzoru na najslavnije radove pokojne PTB CPHA sa neprevaziđenom Radom Đokić i Ristom Đogom.

Piše : Bakir Hadžiomerović

U izvještajima novinara vaskrsle TB CPHE bošnjački povratnici se tretiraju kao “strano tijelo u srpskom biću”, u najmanju ruku kao sirijske izbjeglice u Orbanovoj Mađarskoj.Državne institucije Bosne i Hercegovine su za novinare TB CPHE nešto kao “balkanski Brisel” u koji povremeno ima da navrate “predstavnici Republike Srpske” i da se tamo isključivo bore za prava Srba, srpstva, srpske… O šovinističkom iživljavanju urednika i novinara Dodikove TB CPHE nad simbolima naše domovine suvišno je i govoriti.

Ono što posebno zabrinjava u cijeloj priči oko medijskog zločina koji se odvija u “živom tv prenosu” jeste zlokobna šutnja domaćih i međunarodnih institucija zaduženih za zaštitu osnovnih ljudskih prava povratnika u Republiku Srpsku, na čijem se javnom servisu javno linčuju ljudi i satanizira cijeli jedan narod.Šta pritom rade parlamentarne komisije za informisanje državne i entitetskih skupština u kojim naknade za vlastiti (ne)rad primaju izabrani zastupnici

Gdje su kvazianalitičari što su ih su vladajuće političke stranke zbrinule po raznim agencijama, od RAK-a pa nadalje, finansiranim javnim novcem?Šta je sa odjelom za praćenje rada medija Ambasade SAD u BiH? Gdje su ti medijski eksperti zaposleni u brojnim diplomatskim predstavništvima koji godinama zarađuju plate baveći se “analizama novinarskog izvještavanja”?

Zašto šuti OSCE-e? Ne čujemo silna novinarska udruženja od čijeg se rukovođenja i komandovanja solidno i gospodski živi…?Gdje su ti medijski eksperti zaposleni u brojnim diplomatskim predstavništvima koji godinama zarađuju plate baveći se “analizama novinarskog izvještavanja”?

Na koncu, šuti i masovni nevladin sektor, sva ona silna udruženja i njihovi lideri što bolje poznaju sarajevski restoranski menu i programsku shemu tv kanala u Briselu nego u vlastitoj zemlji. Pa da svi navedeni u ovom osvrtu ne bi već sutra rekli kako nisu znali, da od silnih obaveza na seminarima i work shopovima nisu imali vremena pratiti još i program TV CPHE, evo im samo jedan, slučajno odabran, link jednog od “dnevnika” koje Dodikovi novinarski batinaši u identičnom propagandnom maniru emitiraju svakog dana u sedmici…

 

(kliker.info)