Piše: Dragan Bursać

Zato je naš direktor Pedagoškog zavoda RS-a, Predrag Damjanović, uputio dopis fenomenalnog sadržaja svim srednjim školama u Banjaluci:

«Obavještavaju se direktori srednjih škola Grada Banjaluka da 17. septembra, povodom osveštenja temelja srpskod-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra u Banjaluci, organizuju učešće učenika u svečanoj litiji i osvećenju temelja hrama i pomenutog centra.»

 

Tri puta ura za direktora!

Ne, ovo nije nikakva zajebancija. Nije varanje djece i njihovih krhkih osjećanja spram ponedjeljka i školskog zvona. Nema škole!!! Tri puta ura za Republički pedagoški zavod RS i za direktora Zavoda Predraga Damjanovića.

Svaka čast, majstore, kliču ti srednjoškolci. Ovi profesori, kakve su smlate i nesposobnjakovići, nikada se sami ne bi sjetili, pa da izvedu našu mladost na ulice preponosne pravoslavne Banjaluke.

A dan, ubio se za kafane, cigare i malo muvanja. Ovaj, za svečane litije. I što sad svi cjepidlačite odjednom? Kao djeca će izgubiti dragocjen školski dan, pa će namjesto klupa, krede i table biti u nekoj povorci. Pa šta onda? Hajde boga ti, kao da će im škola nešto značiti u Republici Srpskoj. Mogu izgubiti, ne dan, nego godinu, ili dvije, sve jednako će stajati u onom redu ispred slovenačkog konzulata sa očevima i majkama, zarad vize-mučenice i spasa na potezu Ljubljana-Maribor-Celje.

Gdje su mladi, tu je i Kačavenda

I ne samo to. Da bi upotpunio dječiju zabavu na žurci, ovaj litiji, pojavio se i vladika Kačavenda. Zna stari lisac da su djeca dobila slobodan dan, pa se pojavio kao predvodnik i prvi pojac pored kamenja temeljaca.

I osim toga, neće djeca na fakultet, pa da budu redovna u srednjoj školi?! Ovo je nama naša borba dala da banjalučki Univerzitet zija prazan. Više je mladih okolo po kafićima nego u kampusu univerzitetskom. I zato, zajebite tu školu, idemo na litiju, idemo na Kačavendu! Dajte da se Bogu molimo, da Kačavendi cjelivamo ruke, a još ako bude sreće i na televiziji ćemo ispasti.

Pravoslavni imaginarijum, uputstvo za upotrebu

I vidite o čemu se radi, vi ateistički puritanci: Ne moraju sad djeca provesti cijeli dan na ovom septembarskom čelopeku sa popovima i političarima. Kako ste naivni! Evo, dovoljno je da budu u imaginarijumu (he, he, kako pinkovski), dakle, dovoljno je da budu u imaginarijumu na potezu Hram Hrista Spsitelja-zamišljeni-srpsko-ruski hram i da ih kamera RTRS-a uhvati. I to je to. Prije i poslije su djeca fraj i mogu raditi svakovrsne vanškolske aktivnosti, od muvanja do nikotinisanja. Preporučio Vasilije K.

Pa to zna i stari šmeker Predrag Damjanović, u slobodno vrijeme direktor Republičkog pedagoškog zavoda. On je bukvalno djeci nacrtao da se nacrtaju u 11:45 ispred crkve, a RTRS im je opet nacrtao da se u 12:45 nacrtaju ispred kamere na kranu. I to je sve! Znaju naša djeca, nisu ni glupa, ni luda, ni slijepa. Znaju bolje od roditelja šta treba i kako. Ovako su se, uz uputstva, mogla prošetati, otići do kladionice, provjeriti jesu li prošli nedjeljne tikete, podići nešto keša, otići u «Palas» na partiju bilijara i kao gospoda stići na prenos RTRS-a. Na veliko statiranje sa Miloradom, Željkom i kompanijom. E da, i sa Kačavendom.

Kad se porodične ruke slože, mili Bože

Mislim, kad roditelji znaju jednom u dvije ili četiri godine po direktivi izaći na glasačko mjesto i zaokružiti SNSD-SP-DNS, šta je problem djeci otrpiti koji minut litije zarad dobrobiti političke, a samim tim i kase roditeljske???

I to na koncu treba gledati tako. Djeca, politički aktivna, žrtvuju se svojom kladionicom, partijom bilijara i litijicom za dobrobit roditelja. Što više djece ispred kamera, veće šanse Dodiku i kompaniji na izborima, dakle, veće šanse i roditeljima da ostanu na entitetskim uhljeb-jaslama. Pa da, nešto kao familijarna politička manufaktura.

Samo je par otpadnika, koji nisu na državnim jaslama, pobunilo protiv ovog divnog nauma, da se djeca oslobode ponedjeljka i jarma škole. Samo njih desetak vidi nešto loše u litijskom hepeningu sa Kačavendom. Sve strani plaćenik i soroševac, koji ne ljubi braću Ruse i njihov mega-pravoslavni projekat u Banjaluci. Dobro, ovo je naš, od naših para projekat, ali u ljubavi novci nisu bitni.

Elem, tih nekoliko špijuna, pa šta hoće? Hoće da im djeca ne idu na litiju. Hoće da sjede u školi. Neka sjede, jebla ih škola! A njihovi potomci će ionako biti odvojeni od normalne pravoslavne djece, koja se zajebavaju na litiji. Pa, njihovi potomci će im jebati sve po spisku, što su ih starci odvojili od vršnjaka i što daju po medijima blentave izjave. Veće kazne im ne treba.

Nego, djeco draga, upamet se! Pa i vi koji imate nastrane roditelje, ateiste, sektaše i strane plaćenike. Put pod noge, pa pravo na litiju. Biće velim i televizija, biće svi. Možda će se nešto i dijeliti. Samo hrabro sa vjerom u Boga, Milorada i Rusiju. A poslije Bože zdravlja, jake kičme i dobrih ruku, pa u Sloveniju na posao. No, otom potom.

Pravoslavna džamahirija Srpska

Sad nam je prioritet svih prioriteta izgraditi srpsko-ruski htam, u inat balijama, ustašama i šiptarima. Koji klinac će nam krovovi na školama, wc-i u kojima nema dizenterije, školska igrališta bez rupa i odvoda septičkih, koji klinac će nam sve to? Zar ne vidite da su škole ionako prazne?

I nije Republika Srpska nikakva sekularna tvorevina, kako nam hoće nametnuti ovi soroševici i ateisti, pederi. Pa nama svaka škola ima krsnu slavu, svaka slavi Svetog Savu, djeca idu po namastirima, litijama, vjeronauka je došla u srednje škole, Bogu hvala. Kakav crni ili još gore crveni sekularizam, gluho bilo. To mi samo malo zajebavmo Međunarodnu zajednicu nekakvim svjetovnim ustavom i zakonima. Jebo to.

Na koncu, današnje prisustvo litiji ujedno je i jedan od prvih časova vjeronauke na otvorenom za srednjoškolce. Naučiće šta je krupni plan, šta je švenk, šta je kadriranje i ostale blagodeti RTRS-ove kemere. Ako to nije pomak u odnosu na zaostalu kredu i tablu, ja ne znam šta je.

I zato za litije spremi, za Kačavende spremni, jer samo litija i Kačavenda Srbina spasavaju, naprijed djeco u svjetlije i dublje perverzno srednjevjekovlje!

Edit: Znate li da se ovih dana u Tirani otvara 20 osnovnih i srednjih škola? Rađene su po projektu italijanskog arhitekte S. Boerija? U sklopu škola biće posađeno 2 miliona stabala, pa će tako biti stvoreni zeleni prstenovi pogodni za šetače i bicikliste. Al’ jebo sad njih, to su ionako Šiptari. Mi gradimo crkve. Jer sa crkvama djeca treba da hodaju u 21. vijeku, zar ne?

Srećna vam litija! Srećan vam Kačavenda! Srećna vam budućnost u srpsko-ruskom hramu!

 

(buka.com)