Novi skandal

162

Skandalozno: Dodik predložio da se studentski dom zove “Radovan Karadžić”!

Predizborna kampanja je u svom finišu i više se ne biraju marketinška sredstva. da bi se dospjelo u žižu javnosti. Tako je Predsjednik RS i kandidat za istu funkciju, Milorad Dodik, otvarajući na Palama studentski dom, predložio, ni više ni manje, nego da nosi ime Radovana Karadžića!!!

Otvaranju je prisustvovala i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, javlja RTRS.

Cvijanovićeva je istakla da je današnji dan praznik Srpske, jer se završava jedan važan projekat za studente, ali i njihove roditelje. Podsjećajući da je gradnju ovog studentskog doma inicirao predsjednik Srpske, Cvijanovićeva je najavila da će i u budućnosti biti ulagano u studentski standard.

“Ponosni smo na činjenicu da naši studenti u domovima mogu da provedu mjesec dana za 10 KM, da mogu da imaju tri obroka dnevno za 2,5 KM, što se neće naći nigdje u regiji, da mogu da plaćaju svoje školarine po tri do 12 puta nižoj cijeni nego u regiji”, istakla je premijerka, i ocijenila, da to govori o odgovornoj politici kada je riječ o studentima i njihovim roditeljima.

Da podsjetimo, Dodik je izrazio zadovoljstvo što je studentski dom, uprkos skepticima, završen. “Nije ovo priča ni Milorada Dodika, ni Željke Cvijanović, ni Vlade, ni institucija, ovo je narodna priča”, istakao je Dodik.

Osvrćući se na nastanak Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Dodik je istakao da je to vizinarstvo prvog predsjednika Srpske Radovana Karadžića, koji je sa svojim saradnicima prije više od 20 godina inicirao osnivanje univerziteta.

“On je znao da bez univerziteta nema ni budućosti”, rekao je Dodik i založio se da danas otvoreni studentski dom nosi ime prvog predsjednika Srpske – doktora Radovana Karadžića.

 

(buka.ba)