Otvoreno pismo Srpkinje iz Austrije Dodiku i Nikoliću zbog podrške Hoferu i FPÖ

U redakciju BUM magazina stiglo je otvoreno pismo, koje je Kristina Radosavljević iz Beča uputila predstavnicima Srba koji podržavaju Norberta Hofera i njegovu partiju FPÖ. Prenosimo vam ga u cjelini.

Dragi predstavnici Srba, kako u Austriji tako i u Srbiji i Republici Srpskoj (Bosna i Hercegovina),

Želim da vam se zahvalim na vašem predanom radu na uništavanju ugleda i antifašističke tradicije Srba kroz istoriju.

Vašim učešćem u izbornoj kampanji kandidata desne populističke partije FPÖ Norberta Hofera uspjeli ste da naštetite ne samo ugledu Srba u Srbiji i Republici Srpskoj, nego ste i nas, Austrijance srpskog porijekla koji živimo u Austriji, stavili na stub srama.

Primanjem gospodina Nikolića i direktnom podrškom Milorada Dodika, (  Predsjednika Republike Srpske i partije SNSD)  gospodinu Norbertu Hoferu koji je, da naglasimo, pripadnik udruženja koje gaji tradiciju njemačke nacije, a znamo ko su sljedbenici toga (uči nas Drugi svjetski rat), stavili ste se na stranu slične politike, koja je i kriva za rat  devedesetih godina u bivšoj Jugoslaviji. Politike nacionalizma i diskriminacije drugih.

Ni na jednom mjestu na svijetu takva politika nije donijela ništa pozitivno. Donijela je samo siromaštvo, jad i bijedu, a na nekim mjestima i smrt. Zato vam poručujemo da vas većina Srba u Austriji ne smatra nikakvim predstavnicima i da u naše ime više ne govorite. Mi ćemo i dalje da gajimo antifašističku tradiciju i tradiciju zajedničkog života. Ljude nećemo da dijelimo po vjeri, naciji ili boji kože.

Sigurna sam da većina ne želi da podržava ljude i politiku koja otvoreno poziva na građanski rat.

U Austriju je većina Srba došla da radi i živi u miru, nećemo vam dozvoliti da nam to uzmete!

Kristina Radosavljević

(buka.ba)