POBIJEDIĆEMO

114

Salihović: Pobjeda ‘Domovine’ je neminovnost, povratnici će napokon postati politički faktor u RS-u

Koordinator građanske koalicije “Prvi mart“ Almir Salihović demantirao je današnje pisanje Press RS-a koji je optužio “Prvi mart“ i ostale nevladine organizacije koje se bave podrškom raseljenim osobama, izbjeglicama i građanima koji privremeno borave izvan BiH, da vrše izborni inžinjering i prevare koristeći se rupama u izbornom zakonu. 

U izjavi za Agenciju Fena Salihović odbacuje u potpunosti ove optužbe i ističe da “Prvi mart“ i aktivisti okupljeni oko koalicije rade sve u skladu sa zakonom i isključivo pružaju podršku građanima Bosne i Hercegovine.

– Pisanje Press RS-a, amatersko pisanje, samo je dokaz koliko su mediji direktno podložni onima koji ih finansiraju, u ovom slučaju režimu Milorada Dodika. Nastoje opstruirati i onemogućiti pobjedu probosanskih stranaka koja je na ovim izborima neminovna. Neminovna je pobjeda koalicije “Domovina“ koja će osigurati da povratnici u Republiku Srpsku ostvare svoje pravo na adekvatno političko predstavljanje – ocjenjuje Salihović.

Tako će povratnici, ističe, napokon postati politički faktor u Republici Srpskoj i prvi put će imati svoje legitimne predstavnike u institucijama Republike Srpske koji će se boriti za prava onih koji se ne zovu Srbima.

-“Prvi mart“ je ponosan na ono što radi. I nakon pobjede “Domovine“ na izborima, idemo dalje sve dok svi građani Bosne i Hercegovine ne budu ravnopravni na svakom pedlju ove zemlje – poručio je Salihović.

Naglašava da registracija građana za glasanje putem pošte na predstojećim općim izborima 2014. godine ide dobro i da će se do 29. jula, kada ističe rok za registraciju, registrirati duplo više građana koji imaju pravo glasa nego na prošlim općim izborima.

 

(Bportal.ba)