Pomoć iz Njemačke

108

Mladi iz Langenhagena u posjeti Bijeljini

U posjeti Bijeljini boravi 12 omladinaca iz bratskog grada Langenhagena u okviru razmjene mladih između dva grada koju već petnaest godina organizuje organizacija „Pomoć za mlad život“.

 

U planu je da u septembru i oktobru omladinci iz Bijeljine uzvrate posjetu, a ove godine gimnazijalci iz dva grada će, povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata, raditi na projektu izložbe o svakodnevnom životu i nedaćama koje je rat izazvao prije jednog vijeka u dva grada.

Na prijemu za goste iz Langenhagena, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je podsjetio da su mladi bili začetnici prijateljstva i saradnje između gradskih uprava i ustanova iz dva grada zahvaljujući kojem je realizovan niz projekata u Bijeljini i Langenhagenu.

“I tokom nedavnih poplava, stanovnici Langehagena su bili uz svoje prijatelje iz Bijeljine i lično su skupljali pomoć za poplavljena područja. To je nova potvrda da su njihova prijateljstva prava i da su bili uz nas ne samo kad nam je dobro, već i kad nam je teško”, zaključio je Gradonačelnik.

Predsjednik organizacije „Pomoć za mlad život” Željko Dragić danas je uručio novčanu pomoć građana i gimnazijalaca iz Langenhagena višečlanoj porodici Smajlović koja je pretrpila veliku štetu tokom poplava.

Uključujući ovu pomoć, u Langenhagenu je ukupno prikupljeno 4.000 evra za stanovnike poplavljenih područja u Gradu Bijeljina.

Pored porodice Smajlović, novčana pomoć ranije je dobilo sedam porodica, a u narednim danima pomoć će dobiti još četiri porodice.

 

(bijeljina.org)