Priznati zločine

123

Drašković uzdrmao srpsku scenu : “Moramo przinati zločine, u Sarajevu smo ubili 12 hiljada civila!”

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković u intervjuu za Telegraf.rs kaže da je vrijeme da se Srbiji i Srbima konačno kaže istina o zločinima počinjenim u ratu.Kada je riječ o srpskim zločinima Drašković kaže:

“Sada se njeguje priča da su zločini Srba bili ekscesi pri odbrani ognjišta. Nema nijednog Srbina koji je osuđen u Hagu, a da u očima ogromne većine naroda nije heroj. Slobodan Milošević je najodgovorniji za strašnu politiku poraza i zločina, a sada o njemu pišu hvalospjevne knjige ljudi koji su 90-tih bili protiv njega. Ministri mu se klanjaju u grobu i govore da je njega, za vođu Srbije, bio izabrao sami Bog”.

Drašković također kaže da se “ćuti i o istini da je najveći broj zločina i u Hrvatskoj i u Bosni i na Kosovu počinila srpska strana. Oluja i Bljesak jesu ogromni zločini, ali toga ne bi bilo da nije bilo saučesništva sa srpske strane, jer da je prihvaćen plan „Z-4“ do toga ne bi došlo. Ali, ovde je svaka istina proglašena za jeres i svi koji o tome javno kažu jednu riječ budu žigosani”.

Drašković također smatra da Srbija mora priznati poraz, i da se ničim ne opravdava. ”

“Da se priznaju zločini i da ih niko ničim ne opravdava, pa ni zločinima drugih nad Srbima. Da nova politika u svemu bude očišćena i od primjesa prethodne politike poraza i zločina, kao i da sva ratna neprijateljstva budu preokrenuta u prijateljstva. To su Nijemci uradili nakon Drugog svjetskog rata i vidimo gdje su danas. To mora i Srbija da uradi. Srbija mora neprijateljstva sa Albancima, Bošnjacima i Hrvatima da preokrene u prijateljstva, da neprijateljstva sa Zapadom takođe okrene na drugu stranu. Naravno da bole žrtve NATO bombardovanja, ali njih je višestruko manje nego što je, recimo, od srpskih bombi ubijeno civila samo u Sarajevu. Za tri godine, ubijeno je blizu 12 hiljada civila, a od toga više od 2.000 djece. Zašto ovo prećutkivati i skrivati?, pita se Drašković.

 

(Kliker.info)