Piše: Dragan Bursać

I zato, stranče, ako želiš dugu, ali baš duuugu starost, dođi u Republiku Srpsku, glasaj za SNSD, pa da vidiš šta je vječnost. Smrt daleko, a dan k’o godina.

 Republika Srpska bi, pored brojnih turističkih potencijala, poput trebinjskog Aerodroma, staze Formule 1, autoputa u kukuruzište, domaćeg nevidljivog elektromobila i drugih čudesa, u svoju turističku ponudu pod hitno trebalo da uvrsti i gerijatrijski turizam.

“Dođi, da ostarimo zajedno” u Republici Srpskoj dobija potpuno novi, gotovo božanski i nadnaravni smisao. A, evo i šta je na stvari.

Poznati borac za prava manekenki, preletač, paravojni strateg i ko zna šta sve ne, Miroslav Lazanski, u svojoj paranormalnoj emisiji na RTRS-u, inventivnog i nepretencioznog naziva “Lazanski direktno”, iznio je podatak od koga bi se posramili i veliki istraživači poput Semira Osmanagića i Erika fon Denikena. A, podaci u Lazanskog su neumoljivi i kažu kako je za vrijeme vladavine SNSD-a, životni vijek porastao sa 68 na 72 godine. Prosječan.

Premijerka Željka Cvijanović najprije se zbunila ovakvim gerijatrijskim bumom u dragoj joj republici, ali nije krila svoju radost i potvrdila je ove supersonične, istinite informacije:

“:…porastao je… pa svakako, dakle, određenim mjerama… samim, dakle, reformama… odnosno… dakle tu su podaci… oni su… kako bih rekla… oni su… neumoljivi… znate. Ako hoćete da pogledate podatke da vidite ko je za koga koliko davao, onda možete da uporedite kako se koja vlast ponašala, i to je najbolji način da proanalizirate određene stvari.”

Sasvim sigurno da su mjere koje je poduzela vlast u proteklih deset godina poput izgladnjavanja, devastacije ekonomske, kulturne i cvilizacijske, na neki način očvrsli naš narod, ruralizovali ga, natjerali ga da jede isključivo travu zelenu, pije samo vodu i derivate trulog voća i povrća. Ovaj naš puk tako je, zahvaljujući pronicljivoj politici SNSD-a, u deset godina poprimio burage i želuce kavkaskih naroda, gdje sve vrvi “selima stogodišnjaka”.

No, zapitaće se mnogi smutljivac, izdajnik i defetista narodni, kako je sad moguće da se živi 3700 godina i kakvo je to proseravanje, kad nam je istaknuti demagog, pardon, demograf Lazanski rekao kako se živi 72 godine.

A, vidite, računica je posve jednostavna. Neko ko sada ima 72 godine, prije deset godina, kada je na vlast došao SNSD, imao je 62. Jel’ tako? Jeste. A, kako je svaki dan pod SNSD-om kao godina, dobijamo brojku od 3650 godina. Saberite ta dva broja i odosmo mi na preko 3700 godina.

Metuzalem, koji je živio svega 969 godina i ostala predpotopska biblijska bratija, tek su mala djeca, ali bukvalno, u odnosu na drevno stanovništvo Republike Srpske.

I zato, stranče, ako želiš dugu, ali baš duuugu starost, dođi u Republiku Srpsku, glasaj za SNSD, pa da vidiš šta je vječnost. Smrt daleko, a dan k’o godina.

I velika je sreća što imamo i Lazanskog i Željku Cvijanović i RTRS, koji su nam stručno i sa puno ekonomskog znanja objasnili otkuda ovolika dugovječnost u “naprednijem dijelu BiH”.

Sada je, valjda, i najvećem srbomrscu jasno zašto su Srbi narod najstariji.

 

(buka.ba)