Zgrtanje miliona u ime Hristovo

Tom prigodom je, kao rafalom nježnih riječi, podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralno-oralnih vrijednosti u društvu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Baja mali Nindža Dodik završio je konstutuisanje šumskog parlamenta đačkim polaganjem vrlo svečane zakletve u Hramu Hrista Spasitelja. Tom prigodom je, kao rafalom nježnih riječi, podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralno-oralnih vrijednosti u društvu.

– I zato je važno da, pored Skupštine, položimo zakletvu i ovdje, time šaljemo jasnu poruku. Zakleli smo  se da će preda nama sve grobne zemlje biti jednake i da nam ilovača neće biti bliža srcu od gajnjače, smonice ili pepeljuše. Zakleli smo se da ćemo braniti sakralnu srpsku parcelu u kojoj smo živi sahranjeni. Zaklinjemo se ovim putem takođe i da ćemo braniti pravo na život i slobodu svake kosti od fibule do klavikule, po masovnim grobnicama širom Šumske. Osobito ćemo brinuti za falange skupljene u snop pesnicu/desnicu, u taj ogoljeni dokaz supremacije bele rase – naveo je reizabrani predsjednik Srpske nakon što je obljubio patrijarhovu ruku.

Dodik, Čubrilović, novoizabrani poslanici u parlamentu na kraju su istaknuli i da se lijepo osjećaju što su dobili crkveni blagoslov u jačanju entiteta i uvećanju svoje imovine, sve dok se u narednom mandatu dobro ne natalože milioni, ustrajno i hrabro, na Hristovom putu.

 

(e-novine.com)