U Sarajevu su ubijani jedino Srbi

Pročetničko-fašističke „Večernje novosti“ pod upravom Ratka Dmitrovića, ne propuštaju priliku da gotovo svakodnevno vode stari/novi rat protiv srpskih neprijatelja, prvenstveno Bošnjaka, ali ništa manje ni protiv podlih Hrvata ili odvratnih Albanaca. Ovo rasističko glasilo koje se hrani šovinističkim gnojivom, nedavno je objavilo tekst izvesnog Miroslava Jankovića o izjavama Vuka Draškovića, ali se iza ovog povoda krije smišljena laž da Sarajevo, u stvari, nije bombardovano i držano u opsadi tri i po godine, već da je to Sarajevo masovna srpska grobnica, u stvari „drugi Jasenovac“. I sve to u trenucima kad se ovih dana obeležava tragično sećanje na 23 godine od početka srpskog terora nad građanima glavnog grada Bosne i Hercegovine

Ja sam Dmitrovićev omiljeni Šumnjak: Miroslav Janković, tople oči

Ko je Miroslav Janković i zašto je toliko značajan da mu „Večernje novosti“ u naslovu teksta pominju ime i prezime („Miroslav Janković: Zašto Vuk kopa grobnicu“)? Ko je Miroslav Janković da ima tu čast da u Dmitrovićevim „Novostima“ osvane ovakav naslov „Novinar Miroslav Janković: Siromašna Srbija je ponizna“. Ko je Miroslav Janković da preko „Novosti“ dobije promociju kroz naslov „Miroslav Janković: Arapi ’osvajaju’ Sarajevo“. Konačno, ko je Miroslav Janković čiji se novinarski opus sastoji od četiri (4) teksta u Dmitrovićem bradatom toaletoidu, objavljenih u poslednjih 45 dana, including Miroslav Janković: Preko đaka ubijaju Srpsku? Ako je suditi šta „novinara Miroslava Jankovića“ najviše žulja, jer se uglavnom bavi Sarajevom, Bošnjacima i četničkom Srbadijom preko Drine – onda je to njegova Republika Šumska; Janković je nekakvo piskaralo iz šinjela čiča Draže i čiča Dodika, koje je uhljeblje našlo u toplom Dmitrovićevom zagrljaju.

Upamtite zločinca: Šumnjak, tobož novinar, živa granata

Zašto zaljubljeni Ratko ima erotsku potrebu da Jankovića trpa u svaki naslov, lansirajući horror fotografijuizbezumljenog Šumnjaka koji liči na umornog Tijanića s brkovima – ostaje slatka tajna, ali tajne nema šta piše raspolućeno-raspamećeni Miroslav koji kao da se probudio u „Politici ekspres“ negde s jeseni 1991.

Čim kažeš Janković, misliš na Miroslava: Zvezda Novosti u muškom naslovu

Nije nas mrzelo da nađemo luđačke haiku-citate „novinara“ Jankovića. Recimo: „Ne zna se tačno koliko su u poslednje dve godine Arapi kupili srpskih imanja oko Sarajeva, ali je poznato sve ostalo: kako to rade, šta nameravaju i zašto im je Sarajevo glavni cilj“. Recimo: „Kupuju preko domaćih posrednika, od kojih su neki i Srbi. Plaćaju najnižu moguću cenu, jer su od onih koji to finansiraju dobili veći iznos pa od razlike plaćaju boravak i ostale troškove. Besomučno se cenkaju, jer je to deo njihove tradicije, a kad se pogode korektni su i isplate sav dug. Mirni su kao komšije, razumeju dosta srpskih reči, neće da govore (istočnjačko lukavstvo), ali vole da osluškuju šta domaći ljudi pričaju“. Recimo: „Preostali Srbi u Sarajevu i okolini, njih nekoliko hiljada, zgureni pod stalnim strahom za goli život i sagnuti nad to zemlje što još imaju, žive u nemaštini, čekajući arapski novac“.

U ovo samo Dmitrović može da poveruje: Jankoviću se javlja

Janković Miroslav setio se da popljuje i mrtvog Đinđića: „Plamen nade da bi se od Srbija mogla naplatiti odšteta, prvi je u glavama i dušama Bošnjaka razgoreo nadu nesrećni Zoran Đinđić 2002. prilikom posete Sarajevu, kada je, navodno, obećao da će Srbija pristati da Bosni isplati 20 milijardi dolara odštete, u ratama na dvadeset godina, te da mu je Zapad obećao taj novac kao nagradu za rušenje Slobodana Miloševića. Ovo sve vrlo liči na Đinđića, kad znamo kako je završio i gde ga je njegova pamet i verovanje Zapadu na kraju odvelo“.

Hoće decu da nam pretvore u partizane: Miroslav brine o četničkim generacijama Šumnjaka

Omiljeni muškarac Ratka Dmitrovića sekira se za Šumsku: „Deca su sunđer koji u svoju glavu i dušu upija ono što mu država “prospe” po koricama školskih knjiga. Ako Brisel i Vašington uvedu jedinstveno obrazovanje u potpuno nejedinstvenoj Bosni, Republika Srpska će brzo početi da izdiše u kratkim trzajima, što je i cilj ove namere“. Miroslav sluti nadolazeću katastrofu: „Bosni bi se trebalo nametnuti centralističko uređenje: zajedničko obrazovanje, novi izborni zakon i jedno ministarstvo poljoprivrede. Zasad to troje, a posle bi se iz toga širila paukova mreža raznih drugih zakona, uredbi, propisa… sve dotle dok Republika Srpska ne klekne na oba kolena“. Janković se potom hrabro obračunava i sa Evropom: „Uzmemo li da je literatura najveće dostignuće ljudskog duha, da je ona rendgenski snimak duše i mozga jednog naroda, da su Njegoš, Andrić i epska poezija tri najveća vrha naše duhovnosti, jasno je što ’Jevropa’ hoće da ih polomi, zaobli pa onda poravna. Da od Srba napravi ’jurodive i nišče’, kojima su potrebni novi prosvetitelji, cukfireri koji će nam promeniti prvo svest, pa mentalitet pa i pigment, ako bude i to potrebno“.

Sarajevo je drugi Jasenovac: Pogled u stratište Miroslava Jankovića

Ali, Janković je prevazišao Miroslava u tekstu pod zlokobnim naslovom „Miroslav Janković: Zašto Vuk kopa grobnicu“. Evo nekoliko šumskih, koljačkih bisera s prigodnim e-međunaslovima.

ZMIJSKI SVLAK POLITIČKOG LAŽOVA: Drašković je Vuk koji je u poslednjih tridesetak godina više puta promenio političku dlaku. Ali, ovo njegovo najnovije “linjanje” sramotni je zmijski svlak tog političkog lažova i prevrtljivca.

ŠUMNJACI NI MRAVA NE BI ZGAZILI, TAMAN POSLA DA GRANATAMA GAĐAJU TO, KAKO SE ZOVE, SARAJEVO: Odavno jedna reč, i još pritom laž, nije tako bolno uvredila i zabolela Srbe, tj. one koji se još ne stide i ne boje da se tako osećaju, kao izjava Vuka Draškovića da su srpske granate ubile 12.000 civila u Sarajevu, a od toga 2.000 dece.

TVRDI ČETNIČKI ARGUMENT OD 120 mm: Što ne pojasni,kojih civila Vuče, imaju li oni svoje nacionalno ime, jer se i ratovalo i pucalo zbog tih imenica i pojmova.

MNOGO SE MIROSLAVU SVIĐA TERMIN ZMIJSKI SVLAK, ŠTETA JE DA SE NE PONOVI: Drašković je Vuk koji je u poslednjih tridesetak godina više puta promenio političku dlaku. Ali, ovo njegovo najnovije “linjanje” (prolećno odbacivanje zimskog krzna) sramotni je zmijski svlak tog političkog lažova i prevrtljivca, kakvog odavno nije rodila naša majka.

ISTINA, NAĐE SE KOJI RETKI ZLOČINČIĆ: Još od vremena kada je pre petnaestak i više godina izgubio vlast i moć među Srbima, on od tada počinje sve jače da “zavija” nad njihovim ratnim krivicama i zločinima, kojih nesumnjivo bijaše, ali ni blizu onoliko i pogotovu ne onih koje Vuk iz svojih čeljusti sipa u javnost.

ZAR JE U TOM SARAJEVU UOPŠTE BILO DRUGIH ŽRTAVA SEM SRPSKIH: Nakon što je hraknuo na sarajevske srpske žrtve, Vuk je potom kazao da cela Srbija treba da podeli sudbinu nacističke Nemačke, prizna ratne poraze i zločine, podvije rep, savije kičmu i svu krivicu za devedesete primi na sebe.

PROVALJEN JE DRAŠKOVIĆ ZBOG KALDRMISANJA USKOG, KRIVUDAVOG PUTA: Zašto Vuk otkopava sarajevsku ratnu grobnicu ovakvim izjavama? Verovatno je nanjušio neku korist od vidljivog, dolazećega jakog vala progona svakojakih ratnih krivaca koji žive u Srbiji i čijim sudbinama Srbija mora da kaldrmiše uski, dugi i krivudavi put ka Evropi. O.K.

Odbrana Sarajeva: Napad Jankovićevih četnika sa Pala

GRAD GORIEO, A DALEKO NAJVIŠE JADNE MOJE SRBE UBIJALI: Sarajevo je najmisterioznija i najdublja srpska rana u proteklom ratu. U njemu je ratni požar, u kome je izgorela zajednička Bosna, i zapaljen. Tu su osnovane nacionalne partije koje su rat i htele i pokrenule. Grad je gorieo i s vana i iznutra tri i po godine, u njegovom pepelu je sahranjeno hiljade života, ali srpskih daleko najviše.

TA SLATKA, KRVAVA SRPSKA LAŽ – SARAJ OD JASENOVCA: Prema mnogim procenama i ispitivanjima,oko 8.000 Srba iz Sarajeva leži neznano gde, mnogi u vrtačama i kazanima oko samog grada. Po tome jeSarajevo drugi Jasenovac.

OVAKO FUNKCIONIŠE NOŽ U JANKOVIĆEVOM MOZGU: Ubijali su Srbe i da im uzmu imovinu, uzimali su im novac da ih (kao) izvedu iz grada a onda bih odveli pod snajperski metak. Ubijali su ih i da dođu do njihove lepe žene i kćerke.

OVO JE SVE MIROSLAV JANKOVIĆ ČITAO U „POLITICI EKSPRES“, ZABORAVIO JE SAMO DA SU SRBE BACALI LAVOVIMA I ŽIRAFAMA U ZOO-VRTU: U Sarajevu je postojalo oko 140 logora za Srbe, u kojima je silovan veliki broj Srpkinja. Formirana je 2006. godine Komisija za utvrđivanje istine o stradanju Srba i ostalih u Sarajevu, koja je radila samo pola godine, jer su je bošnjački članovi minirali. Radeći u njoj, saznao sam na primer i za ovaj način likvidacije Srba u ratnom Sarajevu: kriminalci uhvate Srbina koji ima dobar stan, izvedu ga na terasu i ubiju tako što ga bace na pločnik. Potom pozovu regularnu policiju da napravi uviđaj, ali kako?Privedu druge Srbe, “očevice”, koji potvrde i potpišu da su videli da je čovek sam skočio sa terase svoga stana, da je izvršio “samoubistvo”, jer mu je dodijao rat ali i “sramota što njegovi pucaju s brda”.

POLITIČKI FETIŠ – PUDLICA KOJA LIŽE TABANE: Bošnjačka strana danas ima u svojim dosijeima mnoštvo takvih “verodostojnih” zapisnika o srpskim ratnim samoubistvima. A mi, eto, imamo Vuka Draškovića! Političku pudlicu koja puže i liže tabane svakome ko ga može ponovo popeti na bilo kakvo brdašce nove vlasti i moći, bacajući iza sebe i u sebe zaborav o sopstvenoj krivici i odgovornosti za krvave devedesete.

Kad Janković uživa: Smrt Sarajevu koje se pretvorilo u Jasenovac

ŠUMSKI HUMOR U OBLIKU HAIKU-VUKA:  Taj deo sećanja on je slatko prespavao, ispisujući Srbima danas,kad im nije mnogo lakše nego u devedesetim, novu narodnu sentencu: Srbin je Srbinu Draškovića vuk.

I OPET NA KRAJU TEKSTA, BEZ OBZIRA ŠTO JE VEĆ GRANATIRAN U NASLOVU – PIŠE: MiroslavJanković, novinar.

To, naravno, mogu samo „Novosti“. Jer Srbima, reče umni Miroslav, danas „nije mnogo lakše nego devedesetih“. Pa, kad je već tako onda da primenimo stari dobri recept – udri, raspameti, što bi rekao onajkrvnik od Mladića dok je rušio i ubijao Sarajevo.

Što bi Miroslav i Janković i danas sa oduševljenjem pozdravili.

 

* Svi citati šumskog cukfirera preuzeti sa sajta „Večernjih novosti“, bez gramatičkih i četničkih ispravki

 

(e-novine.com)