Veći broj glasova

90

Prvi mart: Uvećat ćemo broj glasača putem pošte za 100% u RS-u

Koalicija „Prvi mart“ pozdravlja posljednje izvještaje Centralne izborne komisije BiH o 17 000 novih glasača koji su se prijavili za glasanje putem pošte. Međutim, želimo naglasiti da do kraja registracije imamo još 7 dana, te da moramo uraditi maksimum kako bi ovaj broj još više porastao.

Zahvaljujemo na brojnim čestitkama, te koristimo priliku da se zahvalimo Islamskoj zajednici, te brojnim organizacijama i džematima širom Evrope te Sjeverne Amerike, u kojima smo djelovali aktivno na registraciji, kao i cijeloj bh. dijaspori širom svijeta koja je odgovorila na inicijativu za zaustavljanje opadanja broja glasača iz inostranstva.

Pred nama je sada posao nadziranja i osiguranja dostavljanja glasačkih listića svim registrovanim građanima i građankama, a zatim i adekvatnog dostavljanja istih prema CIK-u u vrijeme izbora. Posao sa glasanjem putem pošte nije završen do 12. oktobra, te pred nama je da sada da osiguramo – ono što objektivno možemo očekivati, a to je postići rast od 100% važećih glasačkih listića iz inostranstva za područje RS-a u odnosu na 2010. godinu. Da napomenemo, da je tada za područje entiteta RS poštom glasalo 12 549 osoba.

 

(prvimart.ba)