Milorad Dodik zakletvu položio i u crkvi: ‘Ovim šaljemo jasnu poruku…’

Predsjednik Republike Srpske istakao je da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrijednosti u društvu

Predsjednici Republike Srpske i Narodne skupštine RS Milorad Dodik iNedeljko Čubrilović, kao i većina narodnih poslanika pravoslavne vjeroispovijesti, juče su položili zakletvu u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci, nakon što su prethodno svečanu zakletvu položili u Skupštini Republike Srpske.

Entitetski predsjednik je istakao da je polaganjem zakletve u Hramu Hrista Spasitelja završeno konstituisanje parlamenta i podvukao značajnu ulogu vjere i Srpske pravoslavne crkve u jačanju entiteta i moralnih vrijednosti u društvu.

– I zato je važno da, pored Skupštine, položimo zakletvu i ovdje, time šaljemo jasnu poruku – naveo je reizabrani predsjednik Srpske nakon svečanog čina.

Dodik, Čubrilović, novoizabrani poslanici u parlamentu i potpredsednici RS Ramiz Salkić i Josip Jerković položili su preksinoć zakletvu u Skupštini i time zvanično preuzeli mandate za naredni četvorogodišnji period. Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitke Miloradu Dodiku na izboru za predsjednika Republike Srpske.

 

 

(depo.ba)