Piše: Dragan Bursać

” Naribaj mi, naribaj, korice u limuna…”, pjevušim lagano pjesmicu koja i ne postoji.

A, opet znam da su mi, suptilnim metodama podsvjesne implantacije, neke iluminatske lože ubacile ovaj kod, da ne kažem predložak u glavu. I nije to prvi put. Na ovom trusnom balkanskom tlu, na nama eksperimentišu više od desetak vijekova. Tisućljeće!!! Sublimiranim kodovima su nas natjerali da ratujemo. Da se koljemo. Međusobno uništavamo i ništimo. Zavađali su nas, zračili su nas, udarali elektromagnetnim talasima, bombardovali uranijumom, mijenjali mikroklimu HAARPOM, prašili nam nebo bjeličastim chemtrails oblacima, prepunim teških metala – jednom riječju – TROVALI NAS!

 

Limunova bomba

I sad udaraju opet. Tamo gdje je najpodmuklije. Gdje je najtanje. Na zdravlje. Na djecu! Na genetski kod naš. Svi znamo da na Balkanu promaja ubija brže od ebole. Ali branimo se mi. Branimo kako niko nikad nije. Bijelim lukom i slaninom, sirom i kajmakom, vunenim čarapama i omašćenim papirom preko pluća. Ne može nas deset bilderberških skupina uništiti koliko smo mi dovitljivi. Džaba vam “Protokoli sionskih mudraca”! Ebola! Srednji prst! Nema da može!

Mada, mora im se odati priznanje, svoje trovanje su digli na viši nivo.

Nije li vam bilo čudno što je do prije samo par dana kila limuna bila kao i kila žutog… sejtana. Desetak maraka skoro. A onda najednom, limun, aman, džaba. Pohrlilo i staro i mlado do granapa. I ko ga je siso i ko se od sisanja upljuvava. Limun u svakoj korpi, u svakoj kesici. Svi ga ližu, cijede, sisaju, cuclaju…

 

Uticaj Stanijine guzice na spas Balkana

I trajao bi taj genocid vječno da nije cvijeta domaćeg istraživačkog novinarstva, raspoređenog po tabloidima na prvim crtama intelektualne bojišnice. Bog da im zdravlje podari, otkrili su kako je limun KANCEROGEN. Da, da! Gori od Ciklona B, ma gori od jabuka u vosku, gori od niskofrekventnog mučenja, dok vam Ibro unazad pušta Stairway to Heaven. Elem, cvijet novinarski, na pola puta između genetskog inženjeringa i Stanijinog dupeta, otkrio je mračnu tajnu zlih Turaka.

A priča ide ovako:

Zli sultan Davutoglu u svojoj 600 miliona dolara bogatoj palači smislio je paklen plan, kako ući na Balkan, po, štaznam, šezdeseti put. Pokupovao je sve mediteranske citruse od Bristola do Bitolja, simulirao potrošačku krizu i, što bi rekli, krenuo u agrumično dampingovanje Balkana. Od Srbistana do Celja, od Temišvara do Visa. Orijentalna pošast je pustila pipke. Suptilno, kao pravi istočni asasin, sultan  Davutoglu, radosno je posmatrao kako se žene i djeca, na početku studenog mjeseca, uz bijeli luk guše i dave u kiselom sladostrašću limuna.

 

Svako žensko je pomalo Džejmi Oliver

I sreća i novinarska ekspertiza, pa nam sedma sila pojasni kako je kora zlog turskog agruma kancerogena. Ono, možeš ti lizati i cijediti, al’ ako se malo žutog dohvatiš, ko Snjeguljica i jabuka…. Fiiju. Ćao/zdravo.

Istinabog, nije naš narod prije toliko gulio tu koricu niti je koristio za nešto. Ali, vremena se promijenila, u svakoj ženi čuči Džejmi Oliver, a u svakom mužjaku gastronomad svjetskog formata spreman na  svakovrsnu ofaktilnu avanturu. I, velim, gulile bi naše žene tu koricu i u grah je turale ako veli Oliver Džejmi, samo da ugode muževima svojim. Na svu sreću, pa je urota raskrinkana. U pasulj rebarca, noge pod sto, a limun u donju policu frižidera, kao što i dolikuje.

Tako su sad svi srećni. Nit žene rendaju, nit muškinje moraju grah sa limunovom korom jesti, nit će sultan Davutoglu zavladati Balkanom po šesti put. Sreća i bog, podarili novinara, moram se ponoviti.

Jedan orijentalni napad je spriječen. Zlo je zaustavljeno. Ali još je izazova pred novinarima istraživačima porijekla Svemira, obima Stanijinog dupeta i GMO citrusa.

 

Mandarinska nuklearna flota

Evo još se nije ni skončala sječa limuna, a sultan nam šalje kancerogene mandarine i pomorandže. Prema insajderskim informacijama, konvoji brodova su prošli Bosfor i idu Sredozemljem ka Jadranu, puni mandarina. Pola evra kila. Ponuda koju domaćica ne može odbiti. A svaka mandarina po jedna kancer bomba. Svijetli po noći kao neonka u rejv kafani.

Zato ne čekajte kolege iz istraživačko pornografskih medija! Smrt mandarinama odmah! Jer dok nama kakav medicinsko-higijenski zavod dokaže i objasni šta, pašće mrtve glave.

Sve više Bošnjaka, čak skupštinskih parlamentaraca prelazi u redove pravoslavaca. I slanina će im biti halal. Nije to bez neke. Moći će namjesto harama da se slade bijelim lukom i adidasovačom. Tri puta prošaranom.

Zato, narode, novine u lijevu ruku, slaninu u desnu i hrabro protiv mandarina. Ali, oprezno.

I to može biti zavjera cionista i islamista protiv hrišćanskog svijeta. Jerbo, šta mi siromasi znamo kakvi se to čvarci u Travniku tope.

Ne vjeruj nikome dok ti tvoj omiljeni sedmičnik drugačije ne kaže!!!

 

P.S.

 

Tekst posvećen svim žrtvama nastradalim jedući koricu turskog limuna.

 

(buka.com)