Piše: Haris Ljevo

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić gostujući na ATV kazao je kako će njegova stranka na oktobarskim Općim izborima za člana Predsjedništva BiH iz RS-a podržati onog kandidata kojeg najmanje voli Sarajevo!

Da ne bi bilo zabune, Stevandić je pojasnio i o kome se konkretno radi.

– Nema nikoga koga Sarajevo manje voli od Milorada Dodika. A mi ćemo biti protiv onoga koga najviše voli Sarajevo, a to su ovi ministri u Vijeću ministara BiH, ili član Predsjedništva BiH – poručio je Stevandić.

Prema Stevandićevom mišljenju, Sarajevo voli samo one koji rade protiv interesa Republike Srpske, a mrzi one koji rade za dobrobit RS-a.

– Ja iznosim stav koji je identičan kod svih funkcionera Ujedinjene Srpske i mi smo sa SNSD-om imali razgovore na tu temu. Naravno, to je stvar koja u budućnosti treba da se operacionalizuje – istakao je Stevandić.

Stevandić je tako direktno poručio svim stanovnicima RS-a da nema potrebe da se školuju, budu pošteni i radni ljudi, kako bi bili kandidati za člana Predsjedništva BiH na nekim narednim izborima.

Stevandić im poručuje da je potrebno da svu svoju životnu energiju ulože u pravcu da postanu mrski Sarajevu, te će jedino tako moći zadobiti njegovo i povjerenje drugih predstavnika političkih stranaka koji dijele njegov svjetonazor.

Znači, džaba vam ako ste ime izgradili kroz akademski rad, džaba vam ako ste na pošten način postali uspješan privrednik. Podršku Nenada Stevandića i njegovih istomišljenika možete dobiti isključivo ako na neki način steknete status omražene osobe u Sarajevu.

U civilizovanom svijetu danas postoje političke stranke i pojedinci koji svoj stranački program temelje na borbi za prava radnika, za prava životinja, ekološkoj borbi, borbi za prava seksualnih manjina, osoba s invaliditetom i mnogim drugim pravima, ali da se stranački program bazira na tome da li nekoga voli ili mrzi glavni grad, to je neviđena pojava čak i u zemljama nerazvijenog trećeg svijeta.

Stevandić je i ranije znao u javnost izlaziti sa stavovima koji su u dobrom dijelu pristojnog dijela stanovništva izazivali smijeh, ali ovaj put je, izgleda, nadmašio i samog sebe.

– Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo što za svemir nisam siguran – kazao je jedan od najvećih ljudskih umova svih vremena Albert Einstein.

Da je Einstein kojim slučajem rođen malo kasnije i da je danas živ, mogao je mirne duše izjaviti „samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, ljudska glupost i Nenad Stevandić“.

 

(nap.ba)