Alija tražio legitimno predstavljanje naroda, danas to traži Dragan Čović! Nije postignut samo dogovor Tuđmana i Miloševića, već i naše strane! Bošnjačkoj strani obećano da će dobiti izbore i svoj dio Bosne!

Neko je zbog dila, tala, dogovora pristao na razaranje Bosne i pristaje i danas!

Knjiga „Razaranje Bosne“ govori o silama koje danas uništavaju i razaraju BiH! To je na prvom mjestu nacionalizam! Izgubili smo pojam o tome šta je nacionalizam! Mi nismo taoci nacionalizma, mi smo taoci šovinizma i fašizma!

Nismo bili svjesni da se sprema rat! Bjeljina je bila epicentar i u njoj je sve započelo! U Bjeljini je fomirana SAO! Srpski svat je glupo i besmisleno opravdanje za rat! Ne izbijaju ratovi zbog ubistva svata! O ubistvima prije ubistva srpkog svata se ne priča iz dva razloga: prvi je ogromna ratna mašinerija u Beogradu, a drugi je što mi o tome ne govorimo! Beogradska industrija nacionalizma je rasturila Jugoslaviju! Pristali smo na nametnute matrice! Uvijek se branimo, zato što ne znamo da napadamo! Unitarna BiH bi bila normalna i jedinstvena država! Ne postoji u svijetu normalna država, a da nije unitarna! Mi smo u defanzivi od ’90-ih pa do danas! Velikosrpski nacionalisti su dugo oklijevali bojeći se da mogu odgovarati! U ratu srpski nacionalisti mogli da rade šta hoće, jer su bili sigurni da neće odgovarati! Arkanovac koji šutira mrtvu ženu na fotografiji Rona Haviva znao da ga snimaju!

Taj susret noge i glave na bjeljinskom pločniku je slika rata protiv Bosne! Politika uzurpirala pravosuđe do te mjere da političari ne odgovaraju ni ako ubiju čovjeka! Policija zataškava! Pravosuđe korumpirano i nemoralno, pa može da radi ko šta hoće!  Prije 90ih je svugdje bilo bratstva i jedinstva! Mene je spasio komšija Srbin kada sam izašao iz Arkanovog štaba! Četnički vojvoda Mirko Blagojević me predao Arkanovcima! Ostao sam živ zahvaljujući tome što sam bio poznat! Kada sam izašao iz Arkanovog štaba na sebi nisam imao ni milimetra bijele kože! Nakon te golgote otišao sam u Njemačku! Vratio sam se u BiH i počeo pisati o onome što sam proživio! Moja knjiga o ratnim zločinima „Gluho doba“ je pukla kao bomba! Pisao sam o velikosrpskom fašizmu i zločinima! Hodao sam dignute glave, jer više nisam imao šta da izgubim niti gdje da bježim! Bio sam spreman na sve! Neke od mojih knjiga su ušle u dokazni materijal u Hagu! Diže se prašina oko svega što radim i objavljujem!

Kod nas se ne zna šta je nacija, šta nacionalizam, ko je konstitutivan i šta to znači! Nacija je država! Nacionalnost je državljanstvo! Ne postoji bošnjačka, hrvatska ili srpska nacionalnost! Kada neko kaže da u Bosni žive tri nacionalnosti automatski doprinosi podjeli države! Priča o narodima je potekla ’90-ih godina od Kongresa SDA! Alija Izetbegović tražio da se sruši građanski Ustav BiH! Srbija i Hrvatska se kada je u pitanju BiH slažu 90 posto! Bošnjačkim političarima je važnija vjera od države i stranka od naroda! Oni hoće svoj dio Bosne u kojem će vladati i raditi šta hoće! Nijednoj plemenskoj hijerarhiji ne odgovara pametan čovjek! Mi smo prvi upotrijebili termin konstitutivni, a ne stranci! Dejton je proizvod naših zahtijeva, naših želja! Pregovorima smo agresiju na BiH pretvorili u građanski rat! Sami smo sebi jamu kopali!  Termin „konstitutivni narodi“ ne postoji u Ustavu! U Ustavu stoji termin „konstituentni“, a to znači narodi koji su pomenuti u Ustavu!

U Neumu nije trebalo pregovarati! Nije se uopšte trebalo pregovarati o Izbornom zakonu! Nigdje u svijetu nema da se prvo mijenja zakon, pa tek onda Ustav! DF, SDP i NS nisu pogriješili što nisu otišli u Neum! Probosanske stranke su zapravo bosanske stranke! Bosanci i Hercegovci moraju biti građani! Država bila bolja dok smo imali Ustav RBiH! Bh. dijaspora je osjetljivija od nas u BiH! Amerikance ne znamo iskoristiti zato što nećemo! Oni koji nas vode ne vide dalje od Trebevića, svoje fotelje i džepa! Postali smo dobrovoljni robovi svojih lidera! U BiH su nacionalnost i etnička pripadnost izjednačeni i to je podvala! Mi nećemo da nam rasture državu, a sve radimo da to urade! Bakir rekao da su Alija i Erdogan Božiji poslanici! To je blasfemija, a Islamska zajednica nije reagovala, jer oni se hrane iz iste tepsije! Okov oko vrata nam je pogrešna interpretacija religije! Muslimaska zemlje zaostaju zato što religija vlada društvom! Ako hoćemo u EU ne možemo da glumimo Iran! Kod nas su na vlasti najgori! Teško da će ko imati da se bori za ovu državu! Dodik i Čović su zainteresovali međunarodnu zajednicu, a na nama je da to iskoristimo!

Zvona za uzbunu zvone sve glasnije!

Ne trebamo da se pitamo kome zvone, nama zvone!

Tekst preuzet sa: FACE TV