Trbić: “Jesu li moralni radikalni islamisti koji uime Allaha dignu u vazduh džamiju punu muslimana?!”

CKSK, Jusuf Trbić: Polupismene seoske hodže i popovi! Uništavaju nas svojim seljaklukom!

Obavezno pogledajte! Trbić: “U ratu protiv BiH nisu ateisti ubijali, progonili ljude i rušili hramove, već su to činili oni koji su se predstavljali kao najveći vjernici. Nisu ateisti opljačkali i upropastili ovu zemlju (…).”

“(…) podijelili je i pretvorili u močvaru mržnje, već su to učinili vjernici. Nisu ateisti oni koji negiraju moral i skloni su homoseksualnosti (…).”

“(…) o tome bi nešto više mogli reći Kačavenda i Pakomije i brojni katolički svećenici koji su upražnjavali takve stvari.”

Da li je moguće da se danas, u trećoj deceniji 21. vijeka, javno propagiraju srednjovjekovne nazadne i besmislene ideje, kako to radi islamski učenjak Gološ… Za doktora Gološa ateizam je nemoral; to je neka vrsta zločina, ali ako je Allah stvorio sve, pa i ateiste, po svom naumu, nisu li takve tvrdnje zapravo huljenje na Boga?! Šta ćemo onda s brojnim religijama koje nemaju Boga, kakve su taoizam, budizam i druge… da li su ti vjernici, milijardu njih, svi odreda nemoralni? Po zvaničnim anketama, danas se više od polovine stanovnika nekadašnje zapadne Evrope ne svrstava u vjernike. Jesu li svi oni nemoralni i kakve uopšte ima veze vjerovanje ili nevjerovanje u Boga s moralom i nemoralom? Uime, pogotovo monoteističke, religije vođeno je mnoštvo ratova u historiji, kao naprimjer krstaški ratovi. Uime ateizma nijedan. Uime religije ubijeni su milioni ljudi; uime ateizma nijedan. Niko razuman nije nikad tvrdio da su se u komunizmu rušile džamije, jer to samo što nije istina, već je u Titovom periodu u BiH izgrađeno više džamija nego u cjelokupnoj historiji prije toga. Gološ je negirao čak i darvinizam, što danas rade samo polupismeni sljedbenici seoskih hodža i popova. Jesu li moralni radikalni islamisti koji na sebe stave pojas sa eksplozivom, pa uime Allaha dignu u vazduh džamiju punu muslimanskih vjernika?! Uništavaju nas svojim seljaklukom!