Piše: Jusuf Trbić

Mala porodica Admire Selimović i Harisa Smajića, koja  živi u trošnoj kući u Selimovićima, na početku sokaka, u Ulici  Mitra Trifunovića Uče broj 3, jedna je od onih porodica koje jedva preživljavaju, jer nemaju ni za osnovne potrebe.  Svojevremeno, kad je Dnevni avaz objavio tekst o njima, javili su se mnogi dobri ljudi da im pomognu, koliko ko može, pa smo nešto novca skupili i mi u kafiću “Film” i odnijeli im skromni poklon. Ponovili smo to i ovih dana, i odnijeli im nekoliko kutija osnovnih životnih namirnica i nešto para. Teško je i opisati sreću onih kojima je svaka pomoć dobrodošla, ali i tiho zadovoljstvo onih koji mogu, bar malo, da pomognu drugima.

Admira i Haris, sa četvorogodišnjim sinom Arnelom,  žive u maloj kući Admirine majke, staroj više od sto godina, napravljenoj od čerpića, bez kupatila, s vanjskim klozetom, s ispucalim zidovima i prastarim vratima i prozorima. Jedini stalni prihod im je 160 maraka penzije Admirine majke Minete. Haris ponekad zaradi neku dnevnicu, ali to teško ide, jer su  i on i Admira skoro potpuno slijepi, i ne mogu naći nikakav redovan posao. Oni nisu čak ni korisnici usluga bijeljinskog Centra za socijalni rad, iako su invalidi, bez ikakvih primanja. Ljeto već prolazi, i stiže još jedna zima, koju će ova porodica teško preturiti preko glave bez pomoći drugih. Dakle, ako možete, pomozite, a mi ćemo se potruditi da vam predstavimo i druge takve slučajeve.

Telefon porodice Admire i Harisa je : 066/348 762, a žiro račun kod Nove banke je na ime Admire Selimović, broj je : 5550000018139406.