Bijeljinski gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da se situacija na poplavljenim područjima uz rijeku Savu postepeno stabilizuje, te da se nastavljaju radovi na sanaciji drinskog nasipa i kanala Drina – Glogova.

 

I dalje je na snazi odluka prema kojoj u naseljima Velino Selo, Trnjaci, Jelaz, Ostojićevo, Balatun, Brodac, Batković – Klis, Vršani i Novi ostaje vanredna situacija.

Veterinarska ekipa u toku dana vrši uklanjanje uginule stoke po pozivu i vrši procjenu štete kod domaćinstava za uginulu stoku. Vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina danas su angažovani na poslovima ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata, naselja i ulica u Bijeljini /ulice Majevička, Bogdana Zimonjića i Marka Miljanova/, Dvorovima, Dijelovima i Etno-selu “Stanišić”.

Voda za piće u toku dana odvožena je u Krivu Baru, Dazdarevo, Karin Put i na granični prelaz Rača. Ekipe preduzeća “Komunalac” danas su angažovane na uklanjanju komunalnog i kabastog otpada.

Ekipe Doma zdravlja vrše dezinfekciju po pozivima. Do 14.00 časova obavljena je dezinfekcija 17 domaćinstava – u Bijeljina 11, Ostojićevu jedna, Amajlijama četiri i u Jelazu jedna.

ABHO četa Oružanih snaga BiH sa ekipama Vojske Slovenije nastavlja dezinfekciju u Ostojićevu. U kolektivnim centrima boravi ukupno 95 lica /Brodac 45, Balatun 30, Batković 15 i Ostojićevo pet lica/.

Stanovništvu u prihvatnim centrima se redovno dostavljaju hrana i voda za piće, dostava hrane vrši se i po punktovima. Restoran gradske uprave danas je podijelio 190 toplih obroka.

Danas je izvršena podjela 22 tona stočne hrane iz robnih rezervi /u Balatunu 10 tona, u Trnjacima 10 tona i u Dvorovima dvije tone/.

Dvanaest popisnih ekipa danas su angažovane na području mjesnih zajednica Ostojićevo, Dvorovi, Velika Obarska, Dazdarevo, Kriva Bara i Trnjaci.

Osim dostave hrane i drugih potreba na punktove, juče je u mjesnim zajednicama Brodac, Velino Selo, Balatun, Ostojićevo, Batković i Trnjaci podijeljeno ukupno 1.119 ćebadi i 167 podmetača.

 

(bijeljina.org)