blank

Preminuo Vahidin Musemić

3

Za Sarajevo postigao 300 golova: Preminuo Vahidin Musemić

Vahidin Musemić, legendarni igrač Fudbalskog kluba Sarajevo preminuo je u 77. godini života, objavila je stranica Bordovremeplov.ba.

Vahidin Musemić rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji. Fudbalsku karijeru počeo je u Sarajevu 1962. godine. Prvi trener bio mu je Dobrivoje Zivkov. Vježbao je pod stručnim okom trenera Franje Lovrića, Abdulaha Gegića, Miroslava Brozovića, Srdoljuba Markusevića, selektora Rajka Mitića, Vujadina Boskova i Miljana Miljanića. U podmlatku Sarajeva postigao je deset golova na jednoj utakmici.

U dresu Sarajeva debitovao 1963. godine. Prvu prvenstvenu utakmicu odigrao je protiv Partizana na Koševu 1965. godine. Pobjedio je Partizan sa 3:1! Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova!

U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marseju protiv Francuske 1:1, bio je strijelac gola za Jugoslaviju. U dresu reprezentacije odigrao je 18 utakmica.

Dvije godine igrao je u ekipi Nice iz Francuske. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine. Zbog povrede je svoju fudbalsku karijeru rano završio.