Džeko, Ćatić, Ibričić…u Srebrenici, oglasio se i Emir Spahić

Mnogi reprezentativci BiH oglasili su se na društvenim mrežama pružajući podršku za Srebrenicu, piše novinska agencija Patria. Neki sportisti su otišli i korak dalje, pa će u Potočarima klanjati dženazu za 175 žrtava, kao što su Edin Džeko, Senijad Ibričić, Adnan Čatić, reprezentativci u sjedećoj odbojci.

Ali, interesantno je da se oglasio i Emir Spahić, kapiten koji se od završteka Svjetskog prvenstva nije pojavljivao u javnosti.

– Nikada zaboraviti, nikada oprostiti. Moramo svaki dan misliti o tome. Da se nikada ne ponovi – napisao je Spahić.

Inače, danas će u engleskom gradu Stokeu Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije govoriti na komemoraciji posvećenoj genocidu u Srebrenici.

Brojni sportisti BiH od jutros statuse na društvenim mrežama posvetili su genocidu počinjenom nad stanovnicima podrinjskog grada u julu 1995. godine sa porukom “Don’t forget Srebrenica” (u prijevodu sa engleskog jezika: Ne zaboravi Srebrenicu).

mirza

Takođe,  kapiten košarkaške reprezentacije BiH, Mirza Teletović, prisustvovao je danas dženazi u Potočarima.

Mirza je došao u Potočare kako bi odao počast žrtvama genocida ubijenim 1995. godine, prenosi portal “Bhbasket”.

Podsjetimo, danas je obavljen kolektivni ukop 409 Bošnjaka ubijenih tokom krvavog pohoda zločinaca na Srebrenicu predvođenih Ratkom Mladićem.

Tog 11. jula 1995. ubijeno najmanje 8.000 ljudi, a Međunarodni sud pravde taj pokolj okarakterisao je kao zločin genocida.

 

(sport.ba)