U Semberiji se izlila rijeka Janja

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je nadu da neće doći do većeg porasta vodostaja Save, a posebno Drine, usljed obilnih padavina, budući da nasipi na tom području nisu sanirani ni nakon majskih poplava.

On je dodao da zasad ne prijeti opasnost i da je vodostaj tih rijeka nizak.
Mićić je, nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, potvrdio da su nadležne službe u pripravnosti, posebno zbog bujičnih voda i u pripravnosti je pet jedinica za spašavanje.
Rijeka Janja u naselju Stara i Nova Janja kod Bijeljine prijeti da se izlije na šire područje.
“Realna opasnost je rijeka Janja čije korito nije dovoljno i voda se razliva. Velika količina vode dolazi iz pravca Ugljevika gdje još pada kiša, a problem je jer ova rijeka ne može brzo da pređe u rijeku Drinu”, rekao je gradonačelnik Bijeljine, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.
Dio Janje, kazao je, ponovo teče kroz novi kanal koji je napravljen kroz Modran i prolazi kroz grad te je već izlio obodni podmajevički kanal i potapa dio Obarske.
“Pet ekipa je upravo na tim kritičnim pravcima i počeli smo odmah sa punjenjem vreća. U Janju smo poslali i 100 pari čizama, 50 lopata, kamione sa pijeskom i neophodne mašine”, rekao je Mićić.

 

(buka.com)