Avionom od Tuzle do Beča

60

Avio linija Tuzla – Beč deseta destinacija s Međunarodnog aerodroma Tuzla

Međunarodni aerodrom Tuzla od danas je bogatiji za još jednu avio destinaciju. Slijetanjem aviona Montenegro airlines naš aerodrom ubilježio je desetu avio destinaciju i drugu avio kompaniju koja obavlja letove iz naše zračne luke.

 “Ovu godinu završavamo još jednim uspjehom. Od danas i zvanično imamo novu, desetu po redu, destinaciju odnosno zemlju s kojom je Tuzla, Tuzlanski kanton i BiH povezena putem Međunarodnog aerodroma Tuzla. Godina je bila i više nego uspješna a već početkom naredne godine očekuju nas i novi koraci a to je početak Kargo operacija a sve je izvjesnija još jedna destinacija a to je avio linija Tuzla – Istambul”, kazao je u izjavi za RTVTK Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla. 
Avion iz Beča sletio je u tuzlansku zračnu luku u 12.20. Letovi  u organizaciji kompanije MySky i Montenegro airlines realizirat će se dva puta sedmično i to ponedjeljkom i srijedom po principu  Tuzla – Beč – Tuzla. To znači da će svi putnici imati priliku ponedjeljkom  i srijedom koristiti  liniju za dolazak u Tuzli ali i odlazak u Beč.

Važno je napomenuti da vlada veliko interesovanje za ovu avio liniju ali da su ljudi čekali “probijanje leda” odnosno prvi let kako bi se i sami uvjerili da se sve odvija bez problema. Za očekivati je da budući letovi budu u potpunosti popunjeni.

Za samo dva sata, koliko je ekipa RTV Tuzlanskog kantona, u sastavu novinari MIrela Selimović i Eldar Ibrišimović i kamerman Emir Šehić boravila na aerodromu, dočekali smo i ispratili tri aviona. Poprilična gužva, veliki broj putnika i prateće osoblje koje je, moramo to kazati, u rekordnom roku opslužilo tri aviona.

” Nastavljamo sa redovnim letovima ka Beču svakog ponedjeljka i srijede. Kompanija Montenegro airlines izrazila je zadovoljstvo prijemom putnika i svim propratnim aktivnostima. Povezivanjem s aerodromom u Beču, koji je jedan od glavnih europskih avio čvorišta, građani Tuzle, TK i BiH preko tuzlanskog aerodroma od danas su u mogućnosti letjete na sve svjetske destinacije””, kazao je u izjavi za RTVTK direktor aerodroma Rifet Karasalihović.

Već početkom naredne godine očekuju nas i  kargo letovi ali i izgradnja prustupne rasvjete za slijetanje aviona pri lošijim vremenskim uvjetima tokom dana i noćne letove. Tuzlanski aerodrom ili “Balkansko avio čudo”,  kako ga u susjednim zemljama nazivaju stručnjaci koji, kako navode do sada nisu zabilježili ovako brzo napredovanje jednog aerodroma u regionu, sasvim je sigurno nezaustavljivo ide naprijed. 

(buka.ba)