Danas je u Lukavcu u 68. godini iznenada preminuo Atif Kujundžić, kulturni djelatnik, književnik, humanista. Prema pisanju portala Sodalive, uzrok smrti Atifa Kujundžića je moždani udar.

Atif Kujundžić je iza sebe ostavio značajno književno i novinarsko djelo. Rođen u Gračanici 1947. godine, živio i stvarao je u Lukavcu. Neka od njegovih književnih djela ušla su u školske lektire, pojedine knjige prevodene su na više jezika.

Tokom rata u BiH bio je član Informativnog sektora Lukavačke brigade pri Gračaničkoj operativnoj grupi 2. korpusa Armije BiH, Jedan je od autora zbirke svih tekstova objavljenih u brigadnom zborniku od 1992. do 1995. godine.

Objavljivao je u književnim časopisima, pisao za razne listove, u posljednje vrijeme objavljivao je i na raznim portalima. Nedavno je ponudio saradnju i portalu Tuzlalive.ba i ovih dana očekivali smo prvi tekst. Nismo ga, na žalost, dočekali. Upravo na Tuzlalive.ba često je komentarisao razne društvene događaje, uvijek se potpisujući kao Atif Kujundžić Bosanac.

Komemorativni skup povodom smrti književnika Atifa Kujundžića, održat će se u srijedu, 4. marta, u 12 sati, u prostorijama Biblioteke Lukavac Grad. Istog dana u 14 sati bit će sahranjen na Gradskom groblju u Lukavcu.

 

(tuzlalive.ba)