Piše: Jusuf Trbić

Na stranici „Preporoda“ objavili smo nedavno tekst Emira Muslija o staroj Mejremi Jusić, starici koja živi sama i zavisi od tuđe pomoći. Njena kuća u sokaku blizu harema Lipić ( Ul. Save Mrkalja 22) trošna je, ali uredna, sa avlijom punom cvijeća. Od kako je, prije dvije godine, Mejrema slomila kuk, ne može hodati, pa se kreće na koljenima, i tako održava, koliko može, i kuću i cvijeće u avliji. Ali, i to radi sve teže. Sa penzijom od 165 KM ne može zadovoljiti ni osnovne potrebne, pa, praktično, zavisi od drugih.

U mom kafiću smo se organizovali i sakupili prilog za Mejremu i još jednu ugroženu porodicu. Akciju je predvodio Husref Osmanović Susko. Kupili smo dva paketa osnovnih životnih namirnica, a našlo se i nešto novca za najnužnije potrebe. Kad smo joj došli u kuću, Mejrema se neizmjerno obradovala. Trebalo je to vidjeti, i čuti kako zahvaljuje, kao da smo joj planinu poklonili.13950518_10206800002705683_712507698_o

U Bijeljini danas živi mnogo ljudi koji jedva sastavljaju kraj s krajem. Molim vas, okrenite se oko sebe, i, ako možete, pomozite nekome, makar najskromnije, dobrota će vam ispuniti srce i lakše ćete se okrenuti danima koji dolaze. Mejremin broj telefona je : 055/ 251 678, a ona je uvijek u svojoj kući. Raspitajte se, pa ćete možda naći i druge teške socijalne slučajeve, a mi ćemo vas, koliko možemo, obavještavati o tome.