U ponedjeljak 28. marta u Sarajevu je održana promocija posljednje knjige Jusufa Trbića „Razaranje Bosne“. Pred brojnom publikom u Bošnjačkom institutu o knjizi su govorili ugledni intelektualci: prof. dr. Šaćir Filandra, prof. dr. Senadin Lavić i književnik Hadžem Hajdarević, predsjednik Društva pisaca BiH.

Moderator je bio novinar Hasan Grošić.

„Razaranje Bosne“ je knjiga – opomena, knjiga eseja u kojima se iznosi detaljna analiza sadašnjeg društvenog i političkog trenutka u BiH i sila koje razaraju našu državu: od neskrivenih imperijalnih apetita dva susjedna režima do unutrašnjih slabosti kojima dominiraju nacionalizam, politika identiteta, politička religija, neznanje i glupost kao paradigme javnog djelovanja, podanički duh, kukavičluk, pogotovo kod intelektualaca i nedostatak bilo kakve jasne vizije, što je potvrđeno i u najnovijim pregovorima o izbornom zakonu.

Knjiga sugeriše da je posljednji čas za stvaranje odlučnog probosanskog fronta i buđenje državnog patriotizma, ako želimo da naša domovina preživi i pridruži se civilizovanom svijetu.

Evo nekoliko fotografija sa ovog skupa.