Udar na državu

68

HAPŠENJE ORIĆA JE SATANIZACIJA DRŽAVE BIH I BOŠNJAČKOG NARODA

Piše: Emir Ramić

Hapšnje ratnog komandanta odbrane Srebrenice Nasera Orića je još jedna u nizu dokaza da je na djelu otvorena i bezobzirna satanizacija države Bosne i Hercegovine i posebno bošnjačkog naroda kako od strane međunarodne zajednice zasnovane na nehumanim interesima pojedinaca i njihovih državnih imperija, tako i od nesposobnog, korumpiranog i prodanog bosanskohercegovačkog, posebno bošnjačkog političkog establišmenta.

Hapšenje Orića je udar na istinu i pravdu, posebno udar na žrtave koje su pale kao posljedica politike terora i genocida Miloševićevih odreda smrti nad Bošnjacima na okupiranim dijelovima teritorije Republike Bosne i Hercegovine tokom agresije 1992. do 1995. godine.

Hapšenje Orića u godini kada se navrašava 20 godina od genocida u Srebrenici, največeg zločina u Evropi poslije Drugog svijetskog rata, je znak kontinuiteta agresije na državu Bosnu i Hercegovinu i znak kontinuiteta genocida nad Bošnjacima koji se sada nastavljaju jezikom mržnje prema državi Bosni i Hercegovini i posebno prema bošnjačkom narodu, negiranjem genocida i prijetnjom secesijom manjeg bosanskohercegovačkog entiteta zasnovanog na rezultatima agresije i genocida.
Takozvani civilizirani svijet se još nije potpuno ogradio od stravičnih zločina agresije i genocida počinjenih od strane Vojske Jugoslavije i policijskih i vojnih struktura entiteta Republika srpska. Istovremeno proces osude zločina genocida i proces podsjećanju na zločin genocida, od pravde i istine otuđene bosanskohercegovačke, posebno bošnjačke političke elite doživljavaju kao udar na njihov politički opstanak, istakao je u izjavi za javnost Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida – Kanada.

 

(bosnjaci.net)