Priča mlade Ajle Nizić iz Hadžića neće rasplakati samo ona najtvrđa srca. Ajla je u djetinjstvu dobila najveću životnu bitku, onu protiv kancera, ali to je nimalo ne sputava na njenom životnom putu.

Ajla Nizić je jedna od bh. djevojčica koja je zbog nogometne reprezentacije naše zemlje zavoljela ovaj sport, te danas ne propušta nijednu utakmicu Zmajeva, a pored školskih obaveza nađe vremena i za treninge reprezentacije.

Na adresu portala Scsport.ba stiglo je pismo podrške za selektora Safeta Sušića i naše reprezentativcce od Ajle Nizić.

Uoči odlaska naše reprezentacije na historijski nastup na Svjetsko prvenstvo u Brazil, Ajla je napisala pismo podrške selektoru Sušiću i igračima. Iskreno se nadamo da će ovo pismo biti motiv našim igračima da svojim igrama i rezultatima u Brazilu donesu radost na lice Ajle Nizić, kao i mnoge druge bh. djece koja žive za Zmajeve.

Pismo vam prenosimo u potpunosti.

“Najdraži Zmajevi,

Ja sam Ajla, djevojčica koja je u ranom djetinjstvu prebolovala karcinom i izborila svoju najveću životnu  bitku. Iako sam djevojčica , uživam u nogometu i veliki sam fan naše drage repke. Moja soba je sva u znaku  reprezentacije , pratim sve vaše utakmice , bilježim rezultate , prisustvujem treniznima.

Najveća sreća je  gledati vas na Bilinom polju. Iako je moj otac invalid , nije mu teško odvesti me na svaku utakmicu sa kartama za koje se moja majka junački izbori. I moja mlađa sestra je uz mene zavoljela nogomet, tako da imam s kim  komentarisati vaše uspjehe.

Moja najveća želja, osim da budem zdrava, jer sam osjetila šta znači biti bolestan i boriti se za svoj život, je da vas upoznam najdraži Zmajevi i da bar petnaest minuta provedem družeći se s vama. U strahu da se moja  želja možda i neće ispuniti , posvećujem vam ovo pismo koje je napisano poslije treninga:

Nikada vjerovatno nećete shvatiti koliko nam značite, jer vi ste vratili nadu u bolje sutra, nadu da će i ova naša domovina ugledati svjetlo na kraju tunela. Ovaj plasman u Brazil, na svjetsku smotru najvažnije sporedne  stvari na svijetu, nikada vam nećemo zaboraviti. I sami znate kakva je situacija u ovoj nam jednoj i jedinoj domovini, i pored svih nedaća koliko je narod spreman učiniti za vas…

Puni stadioni i ulice nakon svake vaše  utakmice to i dokazuju. Hvala vam što nas predstavljate u najboljem mogućem svjetlu, hvala vam što ste tu i što ste baš vi naši Zmajevi koji svim snagama vuku ovu zemlju ka nebu, ka slobodi, ka boljem sutra.

Želim da vas zamolim da ostanete složni, da kao braća idete u Brazil i da pokažete ovom jadnom, bezdušnom  svijetu ko smo i šta smo kada proradi inat silan bosanski. Mi, navijači, ne tražimo puno, samo ostavite srce  na terenu, sjetite se da igrate za stotine hiljada napaćenih Bosnaca i Hercegovaca, da igrate za svoje pretke, svoju domovinu.

Oprostite nam kada previše petljamo nos tamo gdje mu nije mjesto, kada se miješamo u  selektorov posao, kada smo svi nogometni stručnjaci, ali jednostavno, mi nismo navikli da nam se nešto dobro  dešava, i bojimo se da se sve ovo ne bi srušilo kao i sve do sada…
Zato, dragi naši Zmajevi, kada zakoračite na  Marakanu, sjetite se naših Zlatnih Ljiljana, naših boraca, Šehida, vjernih navijača, zaigrajte za nas i učinite nas  ponosnim kao i uvijek do sada. Omogućite da ova napaćena zemlja okusi slast pobjede, jer vi to možete i mi  vjerujemo u vas.

A sada pojedinačno…

Sajo, gigantu bosanski, riječ hvala je jedino što mogu reći, a vi zaslužujete mnogo više. Generale, hvala za sve, za borbu, za zalaganje, i sretno u novom poslu. Ostalim članovima stručnog štaba, puno sreće, Zmajeve nam spremite najbolje što znate.

Asmire, kralju naš. Brani pametno, hladne glave, ma onako kako samo ti znaš. Spaha, kapitenu nezamjenjivi, priđi nam nekad na treningu, bar nam mahni, bori se bespoštedno kao i do sada.

Bića, šmekeru sa najjačom frizurom, nemoj se samo šišati i sve će biti dobro, vjerujemo u to. Sejo i Seo, čuvajte nam se tenkovi naši, zamislite da vodite bitku života i ne dozvolite da vas protivnik  pobijedi.

Menso i Avdo, poletite Zmajevi, visoko u nebo, i učinite da svijet osjeti vaš bijes.

Miske, Pjana, Hare, šta reći za našeg brilijanta, Malog Princa i neizostavnog sarajevskog Šmekera, pamet u  glavu, nemojte zaluditi one djevojke, nego igrajte , igrajte hrabro i bespoštedno momci.

Lula, Izete, naši “nogati” Zmajevi, trčite brže nego ikada prije, pokosite one prgave Argentince.

Vedatore i Dijamantu, vama samo jedno, dajite golove kao da pucate u najvećeg neprijatelja, sjetite se svih  nas i naše radosti..

Jasmine, Avdukiću, Tino, Mume, Ogi, Zuka, Anele, Višća, Ibro, Toni sretno momci, dostojno odigrajte baš kao pravi Zmajevi, za svoju domovinu, za svoj narod.

Doktori, terapeuti, stručno osoblje, vama želim da imate što manje posla, i da zajedno slavimo naš rezultat.

Još jednom hvala vam za sve, sretno i učinite nas ponosnim.

Vaš vjerni navijač,

Ajla”, stoji u pismu podrške.

 

(www.epoha.ba)