UntitledNa inicijativu Udruženja 3E iz Tuzle i BKUD-a „Mula Alija Sadiković“ iz Janje, CNS-Centar za napredne studije iz Sarajeva je  07.05.2013. godine donirao 50 obaveznih lektira za bosanski jezik biblioteci BZK „Preporod“ Bijeljina-Janja u Janji.

Isto tako, u petak, 10.05.2013, BKUD „Mula Alija Sadiković“ iz Janje je donirao 137 obaveznih lektira iz nastavnog plana i programa bosanskog  jezika, kao i klasika književnosti, biblioteci BZK „Preporod“ Bijeljina-Janja u Janji, u vrijednosti od 1 100,00 KM, koje je obezbijedio BH Telecom. Svi naslovi su odabrani u dogovoru sa predstavnicima biblioteke BZK „Preporod“ Bijeljina-Janja, jer postoji velika potražnja i zaintresovanost čitalaca naše bibloteke za gore pomenutim naslovima.

Azem Aletović, Predsjednik BKUD-a „Mula Alija Sadiković“,  srdačno zahvaljuje donatoru na ovoj nadasve vrijednoj donaciji, naročito iz razloga što su učenici, zbog nedostatka gore pomenutih naslova, bili prinuđeni da o svom trošku kopiraju knjige kako bi ih pročitali i ispunili svoje obaveze iz nastavnog plana i programa bosanskog  jezika.