Nakon desetina vijesti u kojima se potvrđuje saradnja, pomoć i solidarnost koja prelazi granice entiteta, gdje se građani Tešnja i Doboja povezuju, kao i građani Šamca i Gradačca, politika SNSD-a i vladajuće oligarhije u RS-u, jednostavno nije mogla izdržati talas zajedništva koji je obuhvatio poplavama pogođene krajeve.

Rezultat toga je nastojanje da se ‘međuetnička harmonija’ naruši, pa je bez sumnje, po direktnom naređnju s vrha, došlo do posljednjeg incidenta kada je MUP RS-a pretukao građanina H. H. iz Nemile.
U Kantonalnu bolnicu Zenica danas u 10:05 sati je primljen pacijent H.H. iz Nemile, tvrdeći da ga je pretukla policija Republike Srpske (RS) u Doboju. On je kazao da su mu policajci MUP-a RS psovali “balijsku majku”.
Policajci MUP-a RS-a pretukli muškarca iz Nemile i psovali mu Adil Žižo, komandir Policijske stanice Doboj Jug, je za Klix.ba potvrdio da je prijavljeno da su četiri osobe, koje su putovale teretnim motornim vozilima na putu Derventa-Doboj, zaustavljene u Doboju, te uhapšene.
“Policija RS-a je navodno zaustavila ove ljude, uhapsila ih i kasnije ih tjerala da rukama čiste stanicu”, rekao je Žižo za Klix.ba.
Dodao je da se moraju sačekati izjave svjedoka kako bi bilo poznati detalji ovog nemilog događaja. Odgovor iz CJB Doboj o ovom slučaju, uprkos brojnim pokušajima, nismo dobili.
Dženana Hedžić, glasnogovornica Kantonalne bolnice u Zenici nam je rekla da je pacijent H.H. pregledan na Klinici za urgentnu medicinu i da su mu konstatovane lakše tjelesne povrede.
(www.prvimart.ba)