Putin dolazi da spasi Dodika

Šta će se to presudno desiti nakon 12. oktobra? Ko to sanja nove sukobe u BiH? Kakvo je to ludilo? Hoće li to svi Šumnjaci ostati obezglavljeni ako na izborima svrgnu Glavnog Baju?

U posjednje vrijeme na bh. političkom poprištu  na snazi je jedna hipodromska živost. Naslovne stranice štampe nervozno se prelistavaju, broj klikova na portalima se povećava iz sata u sat. Tako je, naprimjer, nedavno objavljeno da će u izbornoj noći 12. oktobra režim Milorada Dodika prirediti oružani puč, nakon što proglasi izbornu pobjedu po svaku cijenu, bez obzira na rezultate, što će navodno braniti i oružjem ako zatreba.

Zatim je objavljena vijest da je 148 ruskih specijalaca i obavještajaca stiglo na područje Republike Srpske. Valjda kao ispomoć u slučaju SNSD revolucije koja teče pod budnim Putinovim okom! Specijalci su navodno smješteni u tri hotela na području Laktaša, dok je jedan dio ruskih specijalaca smješten u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a Republike Srpske na Palama. Prema ovim informacijama, Rusi su stigli 28. septembra preko Graničnog prelaza Rača, a MUP RS im je sugerisao da se ne prijavljuju Uredu za strance BiH.

Ta vijest federalnih medija ubrzo je opovrgnuta. MUPRS-a je odaslao saopštenje u kojem je naveo da ti pridošavši Rusi nisu specijalci niti obavještajci, nikakvi krvoloci niti koljači, nego tek nježne duše, umjetnici i članovi umjetničkih društava koji su došli iz Ruske Federacije, da blagougodno uzmu učešća u manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zajedno sa Majčicom Rusijom.

Tom prilikom brižni MUPRS je opomenuo medije da ubuduće prvo zvanično provjere informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost. No šta se to valja sve iza brda, nije još sasvim jasno. Šta će se to presudno desiti nakon 12. oktobra? Ko to sanja nove sukobe u BiH? Kakvo je to ludilo? Hoće li to svi Šumnjaci ostati obezglavljeni ako na izborima svrgnu Glavnog Baju?

Putin preplivava Drinu da spasi Dodika

Da li će se u Evropi stvarno nešto pomjeriti ako Šumska ostane bez Mileta? Mora da to Putin već šalje jedinice i razrađuje plan pokoravanja Republike Srpske koji je nedavno razradio sa Bajom, kad su službeno razgovarali punih pet minuta u Moskvi. Izgleda da će, doista, morati da, blagodareći medijima, vaskrsnu iz zemlje svi duhovi srpstva & pravoslavlja i polete pored šuma, ako se bude željelo spasiti šumskog firera od izbornog poraza koji postaje sve izvjesniji. Neće biti čudno ako se zato, u Bajinim vlažnim snovima, u izbornoj noći usred Banja Luke ukaže i Vladimir Putin lično, kako na tenku vodi kolonu ruskih specijalaca i umjetnika koji su došli spasiti Glavnog Baju od survavanja u ponor.

 

(e-novine.com)