Poplašeno(vo) visoko obrazovanje

48

Piše: Srđan Puhalo

Braćo Srbi i sestre Srpkinje da li znate da je Nikola Poplašen izabran na mjesto člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja BiH. 

Čovjek ispunjava sve potrebne kvalifikacije za to mjesto. Prije rata je predavao na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i komunistima u Kumrovcu. Sada je profesor je na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, Srbin, četnički vojvoda, savjetnik Radovana Karadžića, osnivač Radikalne stranke i ljubitelj Vojislava Šešelja, smijenjeni predsjednik Republike Srpske i senator. Realno malo je takvih profesora danas u Republici Srpskoj.

Ima političku podršku od Saveza za promjene, ni SNSD-u nije mrzak, a sve to je verifikovala i Zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
Dobro Puhalo pa u čemu je sad problem?

1. Koji Poplašen je izabran na mjesto člana Upravnog odbora?

Da li je to onaj profesor Poplašen koji je onomad u Kumrovcu predavao Marksa, Engelsa i Kardelja perspektivnim članovima i budućoj eliti Komunističke partije? Da li je to osnivač Srpske radikalne stranke iz 1992. godine “koji vidi budućnost Republike Srpske u jedinstvu sa Srbijom i Crnom Gorom pri čemu bi granica sa Federacijom Bosne i Hercegovine postala državna granica, a granica prema Jugoslaviji bi bila izbrisana.”?

Ko je od ove dvojice Poplašena konkurisao na mjesto u upravnom odboru? Vjerujem da je to onaj predratni ljevičar Poplašen, jer radikalni Poplašen je odavno raskrstio sa Bosnom i Hercegovinom.

2. Da li izabran onaj profesor Nikola Poplašen ili četnički vojvoda?

Ako je izabran profesor Poplašen onda se možemo nadati da će taj čovjek da se bavi razvojem i unapređenjem visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini u skladu sa uvažavanju evropskih humanističkih i demokratskih vrijednosti, poštovanju ljudskih prava i građanskih sloboda, uključujući zabranu svih oblika diskriminacije (Okvirni zakon o visokom obrazovanju u BiH, član 4.). U slučaju da je izabran četnički vojvoda onda nema ništa ni od visokog obrazovanja u BiH niti od humanističkih i demokratskih vrijednosti, a kamoli poštivanja ljudskih i građanskih sloboda.

3. Da li je izabran profesor Nikola Poplašen ili ljubitelj Vojislava Šešelja?

Postavlja se pitanje da li neko ko 2008. godine izjavi “Moji politički i ideološki stavovi podudarni su stavovima Vojislava Šešelja. On u Hagu vrlo uspešno brani srpski narod, iako je Haški tribunal politička institucija pred kojom istina, pravda i pravo ne igraju gotovo nikakvu ulogu”, ima moralno pravo da pomisli, a kamo li da postane član Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH.

O visokom obrazovanju u BiH brinuće vojvoda od Karlobaga, Ogulina, Karlovca i Virovitice. Srbin koji želi da Republika Srpska postane dio Velike Srbije. Profesora za kojeg su četnici antifašisti, a Koka Kola velika opasnost za srpski identitet.

Eto zašto se plašim Poplašena!!!

 

(frontal.ba)